Καθησυχάζει η κυβέρνηση για τα κενά στα σχολεία

Να καθησυχάσει τον χώρο της Παιδείας μετά τα στοιχεία για τις τριπλάσιες αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών επιχειρεί η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα εκπρόσωποι καθηγητών και δασκάλων κάνουν λόγο για εκρηκτικές συνθήκες στην εκπαιδευτική διαδικασία του δημόσιου σχολείου από τον Σεπτέμβριο. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από την αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης, ιδιαίτερα στον χώρο της Εκπαίδευσης και των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος…

Καθησυχάζει η κυβέρνηση για τα κενά στα σχολεία | tovima.gr

Να καθησυχάσει τον χώρο της Παιδείας μετά τα στοιχεία για τις τριπλάσιες αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών επιχειρεί η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα εκπρόσωποι καθηγητών και δασκάλων κάνουν λόγο για εκρηκτικές συνθήκες στην εκπαιδευτική διαδικασία του δημόσιου σχολείου από τον Σεπτέμβριο.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από την αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης, ιδιαίτερα στον χώρο της Εκπαίδευσης και των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. Η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, παρά τον υπερδιπλασιασμό των συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών. Οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών είναι εφέτος 11.466, αριθμός υπερδιπλάσιος του περυσινού, είπε η υφυπουργός, αλλά τόνισε ότι «κόντρα στις δυσκολίες, το υπουργείο Παιδείας έχει επεξεργαστεί εδώ και μήνες συγκεκριμένο σχέδιο έτσι ώστε τα σχολεία να ξεκινήσουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

Επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα όπως η περικοπή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών εκτός τάξης και υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί που θα γυρίσουν στις τάξεις.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των δασκάλων και των καθηγητών που κατέθεσαν αίτημα συνταξιοδότησης ως την Τρίτη 10/8, τελευταία μέρα υποβολής, ανέρχεται συνολικά σε 11.466. Οι αιτήσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αγγίζουν τις 3.930, ενώ υψηλότερος είναι ο αριθμός στη Δευτεροβάθμια, όπου οι αιτήσεις φτάνουν τις 7.536. Για εκρηκτικές συνθήκες στην εκπαιδευτική διαδικασία του δημόσιου σχολείου την επόμενη σχολική χρονιά έκανε λόγο από την πλευρά της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει με τεχνάσματα τα μεγάλα κενά που θα εμφανιστούν με βεβαιότητα στις σχολικές μονάδες τη νέα σχολική χρονιά», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: «Αυτά θα είναι κυρίως αποτέλεσμα του νόμου για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών και του πετάγματος στο Καιάδα της ανεργίας των αναπληρωτών και των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και όχι μόνο εξαιτίας των μαζικών αποχωρήσεων- συνταξιοδοτήσεων των εκπαιδευτικών που είναι συνέπεια του αντιασφαλιστικού της εγκλήματος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk