Εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιεί το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρεθούν οι άγνωστοι που πέταξαν βόμβα μολότοφ στην περίφραξη του τουρκικού προξενείου χθες στις 4 τα ξημερώματα.

Τουλάχιστον δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν στον χώρο του προξενείου και αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς φρουρούς του προξενείου.

Στη συνέχεια πέταξαν τη βόμβα μολότοφ, η οποία έπεσε στον φράκτη κτιρίου. Προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά, που δεν προκάλεσε ζημιές. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συσχετίζουν την επίθεση με ενέργειες αντιεξουσιαστών «σε ένδειξη συμπαράστασης στον κουρδικό λαό», όπως έχει συμβεί κι άλλες φορές στο παρελθόν. Ομως εξετάζονται κι άλλα ενδεχόμενα, ενώ ενημέρωση είχαν και αξιωματούχοι της ΕΥΠ στη συμπρωτεύουσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής καταδίκασε την ενέργεια: «Ενέργειες όπως αυτή, ασχέτως κινήτρων, είναι αδικαιολόγητες και στρέφονται ενάντια στην ίδια την Ελλάδα.

Η κοινωνία μας έχει μηδενική ανοχή σε τέτοιες πράξεις. Οι υπεύθυνοι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης προς την τουρκική κυβέρνηση.