Με αργά βήματα η ανάκαμψη

Αυξημένος ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ, αναιμικές και οι πωλήσεις

Οριακές διακυμάνσεις δείχνουν κρίσιμοι μακροοικονομικοί δείκτες στις ΗΠΑ επιτείνοντας την ανησυχία για τη βραδύτητα με την οποία η οικονομία της χώρας εξέρχεται από την κρίση.

Αυξημένος ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ, αναιμικές και οι πωλήσεις | tovima.gr

Οριακές διακυμάνσεις δείχνουν κρίσιμοι μακροοικονομικοί δείκτες στις ΗΠΑ επιτείνοντας την ανησυχία για τη βραδύτητα με την οποία η οικονομία της χώρας εξέρχεται από την κρίση.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% ενώ η αξία των αποθεμάτων των επιχειρήσεων αυξήθηκε ελαφρά κατά 0,3%.

Μετά από δύο μήνες πτώσης, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν ελαφρά τον Ιούλιο, χάρη στην αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Σύμφωνα με το υπουργείο, αν εξαιρεθούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων η αύξηση ήταν μόνο 0,2%, σε κάθε περίπτωση χαμηλότερη από τις προβλέψεις.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή κατέγραψε τον Ιούλιο αύξηση μετά από τρεις μήνες πτώσης, υπερβαίνοντας τη πρόβλεψη των αναλυτών. Ο βασικός δείκτης, που δεν υπολογίζει τα τρόφιμα και τα καύσιμα είχε αύξηση κατά 0,1% λόγω της αύξησης του κόστους για στέγαση και ένδυση. Σε σχέση με τον Ιούλιο πέρυσι, η αύξηση φτάνει το 1,2%.

Πτώση στο συνολικό όγκο πωλήσεων καταδεικνύει η αύξηση κατά 0,3% στην αξία των αποθεμάτων που άγγιξε τα 1,36 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009. Μείωση στη κατανάλωση δείχνει επίσης η μικρή αύξηση και στο χρόνο πώλησης των εμπορευμάτων που έφτασε τον Ιούλιο του 1,26 μήνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk