Ιαπωνία200 αιωνόβιοι αναζητούνται… ζωντανοί!

Η έρευνα άρχισε με αφορμή τον άντρα που θεωρείτο ο γηραιότερος στο Τόκιο, ο Σόγκεν Κάτο 111 ετών εντοπίστηκε από την αστυνομία μουμιοποιημένος στο κρεβάτι του, νεκρός εδώ και τρεις δεκαετίες. Σύμφωνα με την οικογένειά του, είχε κλειστεί στο δωμάτιό του εδώ και 30 χρόνια, νηστεύοντας προκειμένου να γίνει ένας «ζωντανός Βούδας». Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για απάτη, αφού η οικογένεια εισέπραττε την σύνταξη όλα αυτά τα χρόνια.

Περίπου 200 αιωνόβιοι Ιάπωνες δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν και πιθανότατα είναι νεκροί εδώ και καιρό, αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα πολλών τοπικών ερευνών, οι οποίες ξεκίνησαν ύστερα από τον εντοπισμό της πρώτης τέτοιας περίπτωσης στο Τόκιο.

Μόνο στην πόλη Κόμπε, στα δυτικά της χώρας, από τους 847 επίσημα εγγεγραμμένους εκατοντάχρονους, οι 105 αγνοούνται.

«Η πόλη ξεκίνησε έρευνες για τα άτομα αυτά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τοπικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ερευνώνται οι περιπτώσεις άλλων 22 ατόμων που δεν έχουν εμφανιστεί στις κοινωνικές ή ιατρικές υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ των «εξαφανισθέντων» αιωνόβιων συγκαταλέγεται και μία Γιαπωνέζα η οποία σήμερα θα ήταν 125 χρονών και ως εκ τούτου η γηραιότερη γυναίκα της Ιαπωνίας, ξεπερνώντας την Τσιγιόνο Χασεγκάουα, 113 ετών, η οποία ζει στην επαρχία Σάγκα στο νότο της χώρας.

Στην Ιαπωνία των 127 εκατομμυρίων κατοίκων υπάρχουν επισήμως 40.000 άνθρωποι άνω των 100 ετών, και η χώρα θεωρείται ότι σπάει όλα τα ρεκόρ μακροβιότητας, καθώς ο μέσος όρος ζωής για τις γυναίκες ανέρχεται στα 86,44 χρόνια και στα 79,59 για τους άντρες.

Η εκστρατεία εντοπισμού των αιωνόβιων ξεκίνησε πρόσφατα στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος, ύστερα από την αποκάλυψη πολλών περιπτώσεων όπου οι φερόμενοι ως υπεραιωνόβιοι έχουν εξαφανιστεί ή πεθάνει εδώ και χρόνια.

Σοκαριστική υπήρξε για την κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι πολλοί από αυτούς εξαφανίστηκαν χωρίς τα παιδιά τους ή οι οικείοι τους να το καταλάβουν ή να το δηλώσουν, κάτι που σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους είναι δηλωτικό της ρήξης των κοινωνικών και συγγενικών σχέσεων. Φυσικά, υπάρχουν πάντα οι υποψίες και για απάτη, καθώς ορισμένοι δεν δηλώνουν τους θανάτους προκειμένου να εξακολουθούν να εισπράττουν τις συντάξεις.

Ο άντρας που θεωρείτο ο γηραιότερος στο Τόκιο, ο Σόγκεν Κάτο 111 ετών εντοπίστηκε από την αστυνομία μουμιοποιημένος στο κρεβάτι του, νεκρός εδώ και τρεις δεκαετίες. Σύμφωνα με την οικογένειά του, είχε κλειστεί στο δωμάτιό του εδώ και 30 χρόνια, νηστεύοντας προκειμένου να γίνει ένας «ζωντανός Βούδας». Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για απάτη, αφού η οικογένεια εισέπραττε την σύνταξη όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk