Βολές κατά των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή την καθυστέρηση στη μεταφορά μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Ιστορικού Κέντρου.

«Το περιβόητο σχέδιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης των Αθηνών το περιμένω -σύμφωνα με υπόσχεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- από τον μήνα Απρίλιο. Έστω και με καθυστέρηση πέντε μηνών ελπίζω ότι η διαβεβαίωση του κ. Βούγια θα ισχύσει και το θέμα θα συζητηθεί ‘στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά τις 15 Αυγούστου» σημειώνει ο κ. Κακλαμάνης.

Ο ίδιος αναφέρεται στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγους μήνες, αφήνοντας αιχμές για την απουσία -από εκείνη τη σύσκεψη- της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά με τις τρεις μονάδες του ΟΚΑΝΑ, η μία έχει έχει ήδη μεταφερθεί σε χώρο του Νοσοκομείου Σωτηρία, μέσα στον οποίο είναι ήδη έτοιμες οι εγκαταστάσεις να δεχθούν και τη δεύτερη μονάδα.

Για την τρίτη, υπάρχει μελέτη μεταφοράς της σε χώρο παραπλήσιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών.

«Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρνείται τη μεταφορά των μονάδων του ΟΚΑΝΑ, αυτή είναι η αλήθεια» τονίζει.

Ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε επίσης πως οι επιχειρήσεις καθαρισμού των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στα οποία ζουν παράνομοι μετανάστες, δεν γίνονται με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας -όπως υποστήριξε ο κ. Βούγιας- αλλά με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και με τη συνδρομή όπου χρειάζεται της ΕΛ.ΑΣ. και της Νομαρχίας Αθηνών.

«Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σε αυτό το θέμα συνεχίζει να βρίσκεται σε χειμερία νάρκη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.