«Καλλικράτης»Προχωρούν οι μετατάξεις άλλων 2.600 στους δήμους – Επηρεάζει περίπου 80.000 υπαλλήλους των ΟΤΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πλέον η… επιχείρηση «Καλλικράτης», με στόχο οι νέες αρχές που θα προκύψουν από τις εκλογές του Νοεμβρίου και οι οποίες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις αρχές του 2011, να βρουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους. Η τοποθέτηση του προσωπικού δεν θα πραγματοποιηθεί σε νέες οργανικές αλλά σε «προσωποπαγείς» θέσεις…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πλέον η… επιχείρηση «Καλλικράτης» που επηρεάζει περίπου 80 χιλιάδες υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο οι νέες αρχές που θα προκύψουν από τις εκλογές του Νοεμβρίου και οι οποίες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στις αρχές του 2011, να βρουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους. Η τοποθέτηση του προσωπικού δεν θα πραγματοποιηθεί σε νέες οργανικές αλλά σε «προσωποπαγείς» θέσεις.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών άνοιξε ο δρόμος για τη μετάταξη των πρώτων περίπου 400 υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών των 13 Περιφερειών της χώρας, οι οποίοι θα μετακομίσουν στους νέους δήμους που δημιουργούνται, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινούν, με την έκδοση νέων εγκυκλίων, οι διαδικασίες για τη μετάταξη εντός του Αυγούστου και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου άλλων 2.600 εργαζόμενων σε υπηρεσίες των πρώην κρατικών περιφερειών και των νομαρχιών που καταργούνται.

Σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών «το μόνιμο προσωπικό και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των καταργούμενων Τμημάτων Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) των Κρατικών Περιφερειών, που υπηρετεί μόνο κατά την 01.01.2010 και κατέχει οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις κλάδων ή ειδικοτήτων τεχνικού ή γεωτεχνικού προσωπικού μετατάσσεται αυτοδικαίως σε υφιστάμενες ή ιδρυόμενες Τεχνικές Υπηρεσίες των δήμων της έδρας του αντίστοιχου νομού ή σε άλλους δήμους όπου λειτουργούσαν οι καταργούμενες ΤΥΔΚ».

Επιπροσθέτως διευκρινίζεται ότι οι μηχανικοί που υπηρετούν στις υπηρεσίες ΤΥΔΚ των υφιστάμενων Περιφερειών και μετατάσσονται σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις εξακολουθούν να επιβλέπουν και να φέρουν την ευθύνη της παρακολούθησης όλων των έργων που τους έχουν ανατεθεί εφόσον η υλοποίησή τους συνεχίζεται και υπέχουν υποχρέωσης παράδοσης-παραλαβής των εν λόγω έργων. Οι θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις εθελοντικές μετατάξεις (και εκτιμάται ότι θα αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα) θα στελεχωθούν με την υποχρεωτική μετακίνηση του προσωπικού. Αυτή θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, επειδή έναν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές «παγώνει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ.

Οπως τόνισαν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, ανεξαρτήτως σε ποιες θέσεις μεταταγούν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα διασφαλίσει πλήρως τα μισθολογικά και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Η εγκύκλιος του υπουργείου επαναλαμβάνει ότι «διατηρούνται οι μισθολογικές παροχές (με τα πάσης φύσεως επιδόματα) και το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς των μεταφερόμενων και μετατασσόμενων υπαλλήλων». Παράλληλα, προκειμένου να μη θιγεί η κοινωνική συνοχή και να μην προκληθούν οικογενειακά προβλήματα, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα οι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως φορέα απασχόλησης, να παραμείνουν στην πόλη όπου ήδη εργάζονται. Το κριτήριο αυτό δεν θα ισχύσει μόνο για τις εθελοντικές μετατάξεις αλλά και για τις υποχρεωτικές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk