Δυσοίωνες προβλέψεις για την ανάκαμψη

Τέλος στην ευφορία αμερικανικών και ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έβαλαν οι δυσοίωνες προβλέψεις για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Μετά τη Fed χθες ήταν η σειρά της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας να αναθεωρήσει επί το χείρω τις προβλέψεις της για την οικονομία της χώρας. Ο κεντρικός τραπεζίτηςΜέρβιν Κινγκ(φωτογραφία) παραδέχθηκε ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις ήταν αρκετά φιλόδοξες και «έκοψε» τον ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας στο 3% αυτή τη χρονιά αντί του 3,4% που είχε προβλεφθεί πριν από τρεις μήνες.

Τέλος στην ευφορία αμερικανικών και ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έβαλαν οι δυσοίωνες προβλέψεις για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Μετά τη Fed χθες ήταν η σειρά της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας να αναθεωρήσει επί το χείρω τις προβλέψεις της για την οικονομία της χώρας. Ο κεντρικός τραπεζίτηςΜέρβιν Κινγκ(φωτογραφία) παραδέχθηκε ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις ήταν αρκετά φιλόδοξες και «έκοψε» τον ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας στο 3% αυτή τη χρονιά αντί του 3,4% που είχε προβλεφθεί πριν από τρεις μήνες. Οι δείκτες όλων των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και Αμερική σημείωσαν πτώση κατά τουλάχιστον 2% καθώς και η αμερικανική οικονομία διάγει περίοδο ασταθούς ανάπτυξης, όπως επιβεβαιώθηκε χθες και από τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ, ενώ ανησυχίες εκφράζονται και για την ανάπτυξη στην Κίνα. Λονδίνο και Wall Street κατέγραψαν απώλειες της τάξεως του 2,5%, ενώ το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα 1,29 δολάρια αντανακλώντας τις αδυναμίες της οικονομίας της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk