Ένα εντυπωσιακό γκαλά μπαλέτου, αφιερωμένο στον κορυφαίο Ρούντολφ Νουρέγεφ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο. Διάσημα αστέρια του κλασικού χορού θα χορέψουν για να μας θυμίσουν την εκπληκτική πορεία του Νουρέγεφ από τα Μπαλέτα Κίροφ μέχρι το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας και το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού ως μέγας χορευτής και χορογράφος.

Ο μεγαλύτερος, ίσως, χορευτής από την εποχή του σπουδαίου Νιζίνσκι, από το 1961 που έφυγε από τη Ρωσία, έγινε το σύμβολο της ρωσικής χορευτικής παράδοσης σε όλον τον κόσμο και η μακρόχρονη μοναδική συνεργασία του με την Ντέιμ Μαργκότ Φοντέιν στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας έμεινε στην Ιστορία του Μπαλέτου.

Το όνομά του που σημαίνει «ακτίνα φωτός» ήταν πραγματικά ένας φωτεινός «φάρος» που καθοδηγούσε τους νέους χορευτές, καθώς εναλλασσόταν μαγικά μεταξύ των μοντέρνων και των κλασικών χορογραφιών αποκαλύπτοντας αυτή την άσβεστη φλόγα και το ακόρεστο πάθος του για το μπαλέτο.

Σε αυτό το ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγεφ, τα μπαλέτα που χόρεψε ή/και χορογράφησε ο ίδιος θα παρουσιαστούν από μεγάλα διεθνή αστέρια του χορού που ανήκουν σε συγκροτήματα όπως το Μπολσόι, το Μαριίνσκι, το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Αγγλικό Εθνικό Μπαλέτο, το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου και το Εθνικό Μπαλέτο Ολλανδίας.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τα έργα: La Bayadere, Don Quixote, Romeo & Juliet, Raymonda, La Sylphyde, The Flower Festival in Ginzano, Who Cares κ.ά.

Προπώληση-αγορά εισιτηρίων:

  • Ταμεία: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), ώρες Λειτουργιάς 9:00-17:00
  • On line αγορά: Ticketservices.gr
  • Tηλεφωνική αγορά: τηλ.: 210 7234567, Ελβα Ε.Π.Ε – τηλ.: 210 6728080