ΗΠΑ Στο ναδίρ τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων

Στο ναδίρ δεκαετιών έπεσαν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, αγγίζοντας το 4,44% για τα σταθερά επιτόκια 30ετούς διάρκειας, με την υποχώρηση να αποδίδεται στους φόβους για την αδυναμία της ορμής στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Απροσδόκητη ενίσχυση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

<b>ΗΠΑ</b> Στο ναδίρ τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων | tovima.gr

Στο ναδίρ δεκαετιών έπεσαν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, αγγίζοντας το 4,44% για τα σταθερά επιτόκια 30ετούς διάρκειας, με την υποχώρηση να αποδίδεται στους φόβους για την αδυναμία της ορμής στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, το σταθερό επιτόκιο για στεγαστικά 15ετούς διάρκειας βρέθηκε επίσης στο χαμηλότερο σημείο από το 1971 (όταν άρχισαν να καταγράφονται οι διακύμανσης), πέφτοντας στο 3,92%.

Παράλληλα, την Πέμπτη ανακοινώθηκαν τα στοιχεία των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα. Οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 484.000, λίγο παραπάνω από τις εκτιμήσεις.

Τα επιτόκια των στεγαστικών υποχωρούν από την άνοιξη, αλλά η πτώση τους δεν έχει καταφέρει να αναζωογονήσει τις πωλήσεις κατοικιών ενώ η οικονομία παραμένει αδύναμη και οι δανειακές πολιτικές «σφιχτές». Η συνολική αύξηση στια αιτήσεις για δανειοδότηση στεγαστικών ενισχύθηκε κατά μόλις 0,6% την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk