Στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί έφτασε το δεύτερο τρίμηνο του έτους ο αριθμός των Βρετανών που παρατείνουν την παραμονή τους στο εργασιακό δυναμικό και μετά τα 65, το όριο συνταξιοδότησης.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένας στους 12 Βρετανούς σε ηλικία σύνταξης συνεχίζει να εργάζεται, την στιγμή που η εθνική σύνταξη δεν ξεπερνά τις 100 λίρες την εβδομάδα.

Ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν περάσει το όριο συνταξιοδότησής έφτασε τις 823.000, αριθμός διπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό πριν δέκα χρόνια. Η αύξηση το δεύτερο τρίμηνο έφτασε τους 40.000, ενώ η μέχρι τώρα ισχυρότερη αύξηση ήταν της τάξης του 26.000.

Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, χιλιάδες συνταξιούχοι υποχρεώνονται να επιστρέψουν στο εργατικό δυναμικό ή να αναστείλουν το δικαίωμα της σύνταξής τους, προκειμένου να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους, όπως πληρωμή στεγαστικών δανείων, υποχρεώσεις προς τα παιδιά τους, προσωπικές τους ανάγκες.

Τα στατιστικά αυτά στοιχεία επιβεβαιώνουν την μεγάλη αλλαγή που έχει επιβάλλει η οικονομική ύφεση στη μορφολογία του εργατικού δυναμικού στην Αγγλία. Ο αρμόδιος υπουργός για τις συντάξεις Ιαν Ντάνκαν Σμιθ έχει αναφέρει ότι πρόθεσή του είναι να αυξήσει επίσημα την συνταξιοδότηση στο 66ο έτος της ηλικίας, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, νωρίτερα από ό,τι προγραμμάτιζε αρχικά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, σημειώνει η εφημερίδα, τους τελευταίους τρεις μήνες από τους 180.000 που ανέλαβαν εργασία οι 145.000 είναι ξένοι και οι 77.000 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.