Η επιστροφή του Γιάννη Δρυμωνάκου στις διεθνείς διοργανώσεις συνοδεύτηκε από μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο 26χρονος κολυμβητής εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά των 200 μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος ήταν δεύτερος στην προκριματική σειρά που αγωνίστηκε με 1.58.80 και προκρίθηκε στη 16άδα με την τέταρτη καλύτερη επίδοση. Στην ίδια προκριματική σειρά με τον Γιάννη Δρυμωνάκο αγωνίστηκε ο Στέφανος Δημητριάδης, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος σε 2.0019. Με αυτή την επίδοση, ο 21χρονος κολυμβητής πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά ως 15ος.

Πέρασε και ο Γρηγοριάδης

Υποψηφιότητα για μια θέση στον τελικό των 50 μ. ύπτιο έβαλε και ο Άρης Γρηγοριάδης. Μετά την πέμπτη θέση στον τελικό των 100 μ ύπτιο, ο πρωταθλητής Ευρώπης του αγωνίσματος από το 2008, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά με την όγδοη καλύτερη επίδοση.

Ο Άρης Γρηγοριάδης ήταν δεύτερος στην προκριματική σειρά που αγωνίστηκε, τερματίζοντας σε 25.45, που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση.

Στα ημιτελικά των 200 μ. μικτής ατομικής προκρίθηκε η Λυσιστράτη Χαλκίδη. Η 18χρονη κολυμβήτρια ήταν δεύτερη στην προκριματική σειρά που αγωνίστηκε με 2.17.15 (ατομικό ρεκόρ) και πήρε το εισιτήριο για τη 16άδα με την 14η επίδοση.