Μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας ανησυχία στους λουόμενους, ενώ κάποιοι παρατήρησαν κοκκινίλες στο σώμα τους και φαγούρα μετά το κολύμπι.

Πρόκειται για τις μέδουσες της Μεσογείου οι οποίες θεωρούνται ακίνδυνες, ωστόσο η νομαρχία Έβρου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως αναφέρει ο αντινομάρχης Έβρου Μιχάλη Κογιομτζής, η παρουσία των μεδουσών είναι σύνηθες φαινόμενο, διαρκεί μόνο για λίγες ημέρες και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πολλοί ήταν οι λουόμενοι που εμφάνισαν κοκκινίλες στο δέρμα μετά το κολύμπι και φαγούρα, με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν.

Οι μέδουσες παρασύρονται από τα ρεύματα προς τις παραλίες, ενώ λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν οι περισσότερες, όταν φτάνουν στις ακτές, είναι είτε νεκρές είτε ετοιμοθάνατες.

Εξάλλου, αναφορικά με την ποιότητα των νερών της θάλασσας της Αλεξανδρούπολης, τα αποτελέσματα των εβδομαδιαίων μικροβιολογικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, έδειξαν ότι τα νερά είναι «εξαιρετικής ποιότητας». Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στο Θρακικό πέλαγος παρατηρήθηκε αυξημένη ποσότητα φυτοπλαγκτού.