Αυξάνονται τα κρούσματα εγκεφαλίτιδας

Στα 20 συνολικά φθάνουν τα θύματα εγκεφαλίτιδας από τον ιό του Δυτικού Νείλου, μετά την επιβεβαίωση τεσσάρων νέων περιστατικών στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα επτά ακόμη ύποπτα περιστατικά εγκεφαλίτιδας καταγράφηκαν σε νοσοκομείο της Βέροιας. Πρόκειται για ηλικιωμένους ασθενείς, όλοι πάνω από 60 ετών, οι οποίοι είναι πάντως σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν άμεσα εξιτήριο. Στη Λάρισα καταγράφηκε το πρώτο πιθανότατα περιστατικό εκτός Μακεδονίας με έναν 60χρονο άνδρα από την περιοχή Ομολίου Λάρισας να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Αυξάνονται  τα κρούσματα  εγκεφαλίτιδας | tovima.gr

Στα 20 συνολικά φθάνουν τα θύματα εγκεφαλίτιδας από τον ιό του Δυτικού Νείλου, μετά την επιβεβαίωση τεσσάρων νέων περιστατικών στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα επτά ακόμη ύποπτα περιστατικά εγκεφαλίτιδας καταγράφηκαν σε νοσοκομείο της Βέροιας. Πρόκειται για ηλικιωμένους ασθενείς, όλοι πάνω από 60 ετών, οι οποίοι είναι πάντως σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν άμεσα εξιτήριο.

Στη Λάρισα καταγράφηκε το πρώτο πιθανότατα περιστατικό εκτός Μακεδονίας με έναν 60χρονο άνδρα από την περιοχή Ομολίου Λάρισας να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Δείγματα από τα νέα κρούσματα μεταφέρθηκαν στο Εργαστήριο Αναφοράς Αρμποϊών του ΑΠΘ προκειμένου να διαπιστωθεί αν οφείλονται στον ιό του Δυτικού Νείλου.

Στην Ημαθία οι Αρχές θορυβημένες από την εμφάνιση του φαινομένου πραγματοποίησαν σύσκεψη στη Νομαρχία. Αποφασίστηκε η ενημέρωση του κόσμου και η επέκταση του προγράμματος ψεκασμών σε όλον τον νομό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk