Η χαρά του κυνηγού θα είναι η Λήμνος και η Θηρασιά, καθώς εκεί έχουν δημιουργηθεί υπερπληθυσμοί από αγριοκούνελα που έχουν προκαλέσει ήδη σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Στα δύο αυτά νησιά με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη νέα κυνηγετική περίοδο, που αρχίζει στις 20 Αυγούστου, επιτρέπεται όχι μόνον η θήρα αλλά και η αγοραπωλησία των θηραμάτων. Την ίδια ώρα όμως έχει διαταραχθεί το σύστημα αναπαραγωγής του φασιανού στις νήσους Σάμο, Λήμνο και Αγιο Ευστράτιο και με τη σχετική απόφαση απαγορεύεται το κυνήγι του στις περιοχές αυτές.

Περιορισμούς βάζει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος στο κυνήγι του αγριόχοιρου, ενώ επιτρέπει τη θήρα της αλεπούς με εξαίρεση τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί αρουραιόπληκτες.

Χθες υπεγράφη η απόφαση «Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2010-2011» από τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιμα τικής Αλλαγής κ. Θάνο Μωραΐτη .

Σε ό,τι αφορά την έκδοση αδειών, χωρίς να αυξάνεται η τιμή τους, επιτυγχάνεται η μείωση των συνδρομών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων, ενώ μεγαλώνουν τα τέλη υπέρ του Δημοσίου. Ετσι διασφαλίζονται περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα για το πράσινο ταμείο του ΥΠΕΚΑ, χωρίς να αυξηθεί το κόστος της άδειας για τους κυνηγούς. Καθορίζεται η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2009-2010 από τις 20 Αυγούστου 2010 ως τις 28 Φεβρουαρίου 2011. Κατ΄ εξαίρεσιν επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου ως τις 10 Μαρτίου 2011.

Με την απόφαση απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας στο καρτέρι το πρωί και το βράδυ και περιορίζεται η χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου από τις 15.09.2010 ως και τις 20.01.2011 σε τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή), δηλαδή μόνο τις ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται αντιστοίχως το κυνήγι του λαγού και του αγριόχοιρου.