Ηλ. Μόσιαλος «Βλακώδεις δογματισμοί» του ΔΝΤ για τα κλειστά επαγγέλματα

Στο πεδίο των κλειστών επαγγελμάτων θα δοθεί μία ακόμη μάχη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έπειτα από την επεισοδιακή εξέλιξη που είχαν οι σχετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών. Παρά ταύτα, διαφαίνεται πως η κυβέρνηση αρχίζει ήδη να συζητεί τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί η απελευθέρωση. Για παράδειγμα, όσον αφορά το θέμα των φαρμακείων, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Ηλ.

Στο πεδίο των κλειστών επαγγελμάτων θα δοθεί μία ακόμη μάχη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έπειτα από την επεισοδιακή εξέλιξη που είχαν οι σχετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών. Παρά ταύτα, διαφαίνεται πως η κυβέρνηση αρχίζει ήδη να συζητεί τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί η απελευθέρωση.

Για παράδειγμα, όσον αφορά το θέμα των φαρμακείων, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Ηλ. Μόσιαλος τόνισε χθες μιλώντας στο Κανάλι 1: «Αυτά που λέει το ΔΝΤ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δογματισμοί βλακώδεις. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτές τις ιδεοληψίες. Το θέμα της Υγείας δεν το κατανοούν. Και δεν το κατανοούν γιατί δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας. Ας βάλουν τα στοιχεία κάτω μία φορά, υποτίθεται ότι είναι άνθρωποι που φέρνουν τεχνογνωσία» .

Και σημείωσε: «Θα είναι πρόβλημα αν δώσουμε περισσότερες άδειες και αφήσουμε το σύστημα όπως είναι τώρα. Θα γίνουν περισσότερα φαρμακεία, τα οποία για να επιβιώσουν θα πιέζουν τους γιατρούς να γράφουν περισσότερα και πιο ακριβά φάρμακα. Ηδη έχουμε περισσότερα φαρμακεία… διπλάσια από τους Βέλγους και εικοσαπλάσια από τους Σουηδούς. Τι θα μας προσφέρει το άνοιγμα; Θα δημιουργηθεί μεγαλύτερος ανταγωνισμός; Οχι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk