Κοιμάστε ατάραχοι ακόμη και αν γύρω σας βροντάνε κανόνια; Οι ερευνητές ανακάλυψαν τι είναι αυτό που σας κρατάει σε… καταστολή: Τη δουλειά την κάνει ο θάλαμος, μία περιοχή του εγκεφάλου που όταν είναι υπεραπασχολημένη προκαλεί πλήρη αποκοπή του κοιμώμενου από το περιβάλλον του, με αποτέλεσμα εκείνος να μην ξυπνάει.
Εναν τέτοιο θάλαμο θέλω να μου μεταμοσχεύσουν.
Υποθέτω ότι δεν είμαι ο μόνος: Οι περισσότεροι διαθέτουμε θαλάμους χαμηλής ηλεκτρικής δραστηριότητας, που μας καταδικάζουν να ξυπνάμε με τον παραμικρό θόρυβο.
Σε κατάσταση απόλυτου εκνευρισμού, επειδή ένας επιβάτης δεν υπάκουε στις οδηγίες του, φροντιστής αεροσκάφους της εταιρείας Jet Βlue, την ώρα που ολοκληρωνόταν η προσγείωση στο αεροδρόμιο JFΚ της Νέας Υόρκης, ενεργοποίησε τις τσουλήθρες διαφυγής και επέστρεψε στο σπίτι του, όπου και τον περίμενε η Αστυνομία. Πάλι καλά που δεν δοκίμασε να το σκάσει την ώρα της πτήσης. Τότε, δεν θα τον περίμενε κανένας, πέραν του Αγίου Πέτρου…
Σύμφωνα με τον καθηγητή του Χάρβαρντ κ. Ν. Χριστάκη, οι άνδρες που αντιμετωπίζουν μεγάλο ανταγωνισμό στο να βρουν το ταίρι τους, ζουν λιγότερο. Επομένως «πιο καλή η μοναξιά, από σένα που δεν φτάνω» – για να θυμηθούμε το δημοφιλές άσμα- ειδικά όταν το «κυνήγι» βλάπτει σοβαρά την υγεία του «κυνηγού».
Παρεμπιπτόντως, ο κίνδυνος θανάτου ενός ανθρώπου μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η περιφέρεια της μέσης του, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οπότε γυμναστείτε, αν πάλι δεν είστε της άσκησης φορέστε μασαζοκορσέ… Ή αυτό το κόλπο δεν πιάνει;
Παρέμεινε επί 24 ώρες στην επιφάνεια της θάλασσας κρατώντας αντί για σωσίβιο μια μπάλα του βόλεϊ: Πρόκειται για 23χρονο φοιτητή της Ιατρικής, ο οποίος παρασύρθηκε σε παραλία του Μαυροβουνίου από μεγάλα κύματα. Πώς αντέδρασε; Σιγοτραγουδώντας αγαπημένα του τραγούδια. Αλλη μία απόδειξη του ότι η ψυχραιμία σώζει. Οχι ότι δεν είχε και την τύχη με το μέρος του.
Κύριε διευθυντά
Οταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής ισχυρίζεται ότι «είναι θέμα ψυχολογίας, ακόμη και χρήματα να έχει ο πολίτης στην τσέπη του δεν καταναλώνει γιατί υπάρχει γενικευμένη ανασφάλεια» και προτρέπει «να βγει ο κόσμος να καταναλώσει, να ανταλλαχθεί το χρήμα, να υπάρχει επένδυση», τι ακριβώς εννοεί; Να ξοδέψουμε εκείνα που έχουμε βάλει στην άκρη για ώρα ανάγκης- για να δώσουμε ένα φακελάκι, βρε αδελφέ, σε περίπτωση εγχείρησης, ώστε να μη μας πετσοκόψουν; Γιατί, με τις περικοπές και τις φοροεπιδρομές της κυβέρνησης, αυτά που εισρέουν πλέον στο ταμείο των περισσότερων από εμάς είναι τόσο λίγα που δεν περισσεύουν όχι για επενδύσεις, αλλά ούτε για τα στοιχειώδη!
Μετά (συγκαλυμμένης) απόγνωσης ΠΑΝΔΩΡΑ