BHMAτοδότηs

Η ανάπλαση της Αθήνας (αμήν και πότε!) ήταν το θέμα που συζήτησαν ο ισπανός αρχιτέκτονας και σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού Γιόσεφ Ασεμπίγιο και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος. Ο κ. Ασεμπίγιο πραγματοποίησε σύντομο ταξίδι στην άδεια, από πολιτικούς, πρωτεύουσα. Μόνος εύκαιρος για να ανταλλάξει μερικές κουβέντες ήταν ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος του έκανε το τραπέζι (δεν ξέρω αν το προσέξατε, έχουμε πολύ φαγητό σήμερα στη στήλη) στη «Μεγάλη Βρεταννία». Μεταξύ τυρού και αχλαδίου ο κ.

Η ανάπλαση της Αθήνας (αμήν και πότε!) ήταν το θέμα που συζήτησαν ο ισπανός αρχιτέκτονας και σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού Γιόσεφ Ασεμπίγιο και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος. Ο κ. Ασεμπίγιο πραγματοποίησε σύντομο ταξίδι στην άδεια, από πολιτικούς, πρωτεύουσα. Μόνος εύκαιρος για να ανταλλάξει μερικές κουβέντες ήταν ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος του έκανε το τραπέζι (δεν ξέρω αν το προσέξατε, έχουμε πολύ φαγητό σήμερα στη στήλη) στη «Μεγάλη Βρεταννία». Μεταξύ τυρού και αχλαδίου ο κ. Ασεμπίγιο εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφθεί το Πήλιο. Με το που ήρθε στην Αθήνα είπε να πάρει τα βουνά… Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Την… green team τών εν Πάρω παραθεριστών δεξιώθηκε ο παραθερίζων στο νησί πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ενώ οι φήμες περί μαγειρεμάτων (κοινώς ανασχηματισμού) φούντωναν, ο επικεφαλής της κυβέρνησης μύησε στα νόστιμα παραδοσιακά μαγειρέματα του νησιού την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κυρία Μαρία Δαμανάκη, τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, την ευρωβουλευτή κυρία Ελενα Παναρίτη, τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντ. Ρόβλια, τη βουλευτή Βοιωτίας κυρία Αρια (από το Αριάδνη) Αγάτσα, και τη βουλευτή κυρία Αννα Νταλάρα. Με την κυρία Αντα Παπανδρέου να συμμετέχει στην παρέα, είναι εμφανές, οι κυρίες υπερίσχυαν. Απομένει να δούμε, όχι αν θα υπερισχύουν, αλλά αν θα είναι αρκετές και στη λίαν συντόμως, λένε, «φρεσκομαγειρεμένη» κυβέρνηση.

Πάντως για να απαντήσω σε εκείνους που ευρισκόμενοι σε άλλους παραθεριστικούς προορισμούς πληροφορήθηκαν (χωρίς να αποφύγουν μια κάποια ζήλια) το κάλεσμα και αναρωτήθηκαν αν είχε σχέση με τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο εκ Πάρου καταγόμενος υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης δεν παρέστη στο δείπνο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του στην Αθήνα. Κουβέντα περί ανασχηματισμού χωρίς τον Ραγκούση γίνεται; Δεν γίνεται.

***

Αλλος για Πάρο τράβηξεπήγε και άλλος για Μεσσηνία. Στην «εξωτική» Φοινικούντα παραθερίζει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαράς μετά της οικογενείας του. Διαψεύδω λοιπόν κατηγορηματικά εκείνους που ισχυρίζονται ότι εσχάτως συχνάζει στο λιμάνι της Πύλου, τόπο καταγωγής του. Μάλλον τον έχουν μπερδέψει με άλλον Αντώνη από την Πύλο.

***

Εργασία και διασκέδαση προσπαθεί να συνδυάσει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος από τη Σαντορίνη όπου βρισκόταν έκανε ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα (για να εξαπολύσει την καθιερωμένη αυγουστιάτικη επίθεση της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση) και ακολούθως πέταξε στην Κρήτη. Για να συνεχίσει τις διακοπές του, να απολαύσει τα γαμοπίλαφά του (έχει πάρει κιλά τελευταίως) και να χαλαρώσει. Αν και με τη χαλάρωση δεν τα πηγαίνει καλά ο- πάντα στην πρίζα- πολιτικός.

Ε λοιπόν όχι, δεν θα χαλαρώσει ούτε αυτή τη φορά. Γιατί ο κ. Παναγιωτόπουλος στο νησί πήγε (και) για να πραγματοποιήσει επαφές με τοπικούς παράγοντες, προωθώντας την υποψηφιότητα του κ. Ι. Πλακιωτάκη για περιφερειάρχη Κρήτης. Μια υποψηφιότητα που κι αν δεν έχει ανακοινωθεί μαθαίνω ότι είναι σχεδόν σίγουρη.

***

Κρήτη χωρίς μπαλοθιές γίνεται; Γίνεται και παραγίνεται, κατά την κυβέρνηση, η οποία φέρεται αποφασισμένη να τις κόψει. Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζονται οι άδειες οπλοφορίας στο «αρματωμένο» νησί, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αφαιρεθεί περισσότερες από 300. Και στα Ζωνιανά ή αυτά δεν τα αγγίζουν;

***

Την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι αιτήσεις για άδειες οπλοφορίας σε όλη την Ελλάδα. Ανασφάλεια και φόβος που αντί να υποχωρούν μπροστά στο «θωρακισμένο πράσινο κράτος» πρόνοιας γιγαντώνονται;

***

Μιας και μιλάμε για πιστολέρος να σας πάω μια βόλτα και από τα γραφεία της Αστυνομίας: Ολοκληρώθηκαν τα ψυχοτεχνικά τεστ στους αστυνομικούς τα οποία έγιναν υποχρεωτικά μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από τους 6.000 που εξετάστηκαν στην Αθήνα κόπηκαν οι 209, από τους 2.500 που εξετάστηκαν στο Βόρεια Ελλάδα κόπηκαν οι 94. Τι σημαίνει αυτό; Οτι τους αφαιρείται για έναν χρόνο το όπλο και μειώνεται ο μισθός τους κατά 300 ευρώ. Το κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους πολίτες του αλλά και να εξοικονομήσει χρήματα. Πάντως ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγιας το ψάχνει το θέμα…

Εφθασαν, βλέπετε, στα αφτιά του οι καταγγελίες ορισμένων «κομμένων» σύμφωνα με τις οποίες τα τεστ ήταν τυποποιημένα, παραπλανητικά, ξένα προς την ελληνική πραγματικότητα. Ο κ. Βούγιας, για να μην τους χαλάσει το χατίρι, εισηγείται την επανεξέταση των αστυνομικών όχι κάθε χρόνο αλλά κάθε έξι μήνες και την ανανέωση του ερωτηματολογίου. Εκείνα τα 300 ευρώ δεν προτίθεται να τους τα χαρίσει;

***

«ΛΑΟΣ – Ρωσία, συμμαχία!». Θα ζήσω για να το ακούσω και αυτό. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γ. Καρατζαφέρης απέστειλε τηλεγράφημα συμπαράστασης προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στη χώρα του. Κάνοντας λόγο για τη «φίλη Ρωσία» σας θυμίζω ότι παλαιότερα ο κ. Καρατζαφέρης είχε δηλώσει ότι η συνεργασία Ελλάδας- Ρωσίας «ωφελεί την πατρίδα». Δες που όσο απομακρύνεται από τη «μητερούλα» το ΚΚΕ τόσο πλησιάζει η (άκρα) Δεξιά! Βέβαια, για να πούμε και του… ΛΑΟΣ το δίκαιο δεν αγκαλιάζει την «ορθόδοξη» μητέρα αλλά τη… μητριά. Αλλο Στάλιν, άλλο Πούτιν.

***

Αν η Πάρος έχει τα πρωτεία στα πράσινα δείπνα και γεύματα δεν πάνε πίσω και τα άλλα κοσμικά νησιά. Στην ταβέρνα «Αvantis» της Αφάντου, στη Ρόδο, παρέθεσε δείπνο το βράδυ της Δευτέρας ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠαΣοΚ κ. Δ. Κρεμαστινός. Παρακαθήμενοί του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Παπουτσής, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (και μπατζανάκης του κ. Παπουτσή) κ. Μ. Καρχιμάκης και η ευρωβουλευτής κυρία Μαριλένα Κοππά μετά του συζύγου της. Δεν χρειάζεται, υποθέτω, να σας μεταφέρω ότι και αυτή η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τον επικείμενο ανασχηματισμό. Υπάρχει αγωνία…

Οσο για το μενού, σε αυτό κυριάρχησαν τα πιταρούδια (οι ροδίτικοι ρεβιθοκεφτέδες και οι κωλοχτύπες. Για τους μη γνωρίζοντες- και για να μην πάει το μυαλό ορισμένων-ορισμένων στο πονηρό- πρόκειται για τις «εξαδέλφες» του αστακού, μαλακόστρακα με εξαιρετικά γευστικό κρέας, που τιμούνται δεόντως στα Δωδεκάνησα. (Πολλή χοληστερίνη στο τραπέζι! Τι λέει για αυτό ο καρδιολόγος «οικοδεσπότης»;)

Την ώρα που η παρέα έμπαινε στο εστιατόριο, έβγαιναν, αφού είχαν ολοκληρώσει το δικό τους δείπνο, η κυρία Δήμητρα Παπανδρέου και η δική της παρέα. Οι οποίοι, γυρίζοντας την πλάτη στις κωλοχτύπες, είχαν προτιμήσει δύο αστακομακαρονάδες. Ως πιο σικ!

***

Επειδή σας έχω καλομάθει με το να σας τα λέω όλα, ας ρωτήσω κάτι και εγώ: Αληθεύει ότι το ΚΚΕ προτίθεται να κατεβάσει ως υποψήφια περιφερειάρχη Δωδεκανήσου την ηθοποιό κυρία Λίλα Καφαντάρη ; Αέρα στα πανιά μας!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk