ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
«Ιππής» στην Κασσάνδρα
Η Θεατρική Διαδρομή και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κασσάνδρας, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ιππής», σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη (φωτογραφία). Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη, τα σκηνικάκοστούμια του Γ. Μετζικώφ. Πρωταγωνιστούν οι Παύλος Χαϊκάλης και Γιώργος Αρμένης. Ωρα έναρξης: 21.00.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
Συναυλία στο Ληξούρι
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας (φωτογραφία), στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας του, εμφανίζεται στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς. Μαζί του ο Μύρωνας Στρατής και ο ράπερ ΜC Υinka. Τo πρόγραμμά τους περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους, ενώ θα ακουστούν και αποσπάσματα από το επερχόμενο άλμπουμ του Πλιάτσικα. Ωρα έναρξης: 21.00.
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Αρχοντοχωριάτης»του Μολιέρου παρουσιάζεται από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, στην Πύλο. Μετάφραση- διασκευή- σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος. Στη διανομή μεταξύ άλλων παίρνουν μέρος οι Δημήτρης Πιάτας, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Καλατζόπουλος.
Πύλος. Ωρα έναρξης: 21.00. «Αυτός ο αλήτηςο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του…» είναι ο τίτλος της παράστασης των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου που παρουσιάζεται στην Αράχοβα. Πρωταγωνιστούν οι Εβελίνα Παπούλια και Αλέξανδρος Ρήγας.
«Η στρίγγλαπου έγινε αρνάκι» του Σαίξπηρ παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης. Μαζί του, η Σμαράγδα Καρύδη.
Ηράκλειο, Κρήτη. Ωρα έναρξης:
21.00.
«Το παιχνίδι της μοναξιάς»του Γουίλιαμ Γκίμπσον παρουσιάζεται σε απόδοση και σκηνοθεσία του Δάνη Κατρανίδη, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Αγρινίου. Εκτός από τον ίδιο, πρωταγωνιστεί και η Χρύσα Παπά.
Αγρίνιο. Ωρα έναρξης: 21.00. «Ο έμπορος της Βενετίας»του Σαίξπηρ παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη και Βασίλη Μαυρογεωργίου, στο Αθλητικό Κέντρο Γυμνασίου και Λυκείου Αμφίκλειας. Αμφίκλεια. Ωρα έναρξης: 21.00. ΜΟΥΣΙΚΗ
Οι Μπάμπης Στόκας,Δημήτρης Σταρόβας και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος δίνουν συναυλία με τίτλο «Μια βόλτα με τους φίλους» στο Ανοιχτό Θέατρο Καρδαμύλων «Αδαμάντιος Λεμός».
Καρδάμυλα, Χίος. Ωρα έναρξης:
21.00.
Η Αλκηστις Πρωτοψάλτηκαι ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Φανερά- Μυστικά» στο Λουτράκι. Μαζί τους, οι Νέμαντ Γέλιτς στα κρουστά και Σπύρος Κοντάκης στις κιθάρες.
Λουτράκι. Ωρα έναρξης: 21.00. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδηςεμφανίζεται στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου στη Ρόδο.
Ρόδος. Ωρα έναρξης: 21.00.