ΣλοβακίαΔεν συμμετέχει στον μηχανισμό στήριξης για την Ελλάδα

Τη συμμετοχή της Σλοβακίας στο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα απέρριψε το Κοινοβούλιο της χώρας με συντριπτική πλειοψηφία (69 κατά έναντι μίας ψήφου υπέρ), λέγοντας πως η χώρα δεν είναι υποχρεωμένη να «πληρώσει για τις σπατάλες των πλούσιων συναδέλφων της στην ΕΕ». Δεν εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν σημαντικές δυσκολίες στην εκταμίευση βοήθειας προς την Ελλάδα, η Σλοβακία ενέκρινε πάντως τη συμμετοχή της στον μηχανισμό «δίχτυ» για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Τη συμμετοχή της Σλοβακίας στο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα απέρριψε την Τετάρτη το Κοινοβούλιο της χώρας με συντριπτική πλειοψηφία (69 κατά έναντι μίας ψήφου υπέρ), λέγοντας πως η χώρα δεν είναι υποχρεωμένη να «πληρώσει για τις σπατάλες των πλούσιων συναδέλφων της στην ΕΕ».

Δεν εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν σημαντικές δυσκολίες στην εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει το Bloomberg, αν και η απόφαση της Μπρατισλάβα αποτελεί το πρώτο ρήγμα στην ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα.

Η Σλοβακία ενέκρινε πάντως τη συμμετοχή της στον μηχανισμό «δίχτυ» για ολόκληρη την Ευρωζώνη, συνολικού ύψους 750 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk