Επτά περιστατικά εγκεφαλίτιδας διαπιστώθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας. Ο διοικητής του νοσοκομείου χαρακτήρισε τα περιστατικά ως «εποχιακό φαινόμενο» και πρόσθεσε ότι οι ασθενείς, όλοι άνω των 60 χρόνων, δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο και σύντομα θα πάρουν εξιτήριο.

Δείγματα εστάλησαν για ταυτοποίηση στο Α΄ εργαστήριο μικροβιολογίας της ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύσκεψη για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία Ημαθίας. Αποφασίστηκε η ενημέρωση του κόσμου, η επέκταση του προγράμματος ψεκασμών σε όλο τον νομό και η πραγματοποίηση απεντομώσεων σε εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών, όπως τα στάσιμα νερά, οι βόρθοι και άλλες περιοχές με μεγάλες συγκεντρώσεις υδάτων.

Σε ό,τι αφορά τον νομό Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης επισήμανε ότι δεν υπάρχουν πιθανά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό και διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει, από την πλευρά της νομαρχίας, όλες οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες.

Επίσης, περιστατικό εγκεφαλίτιδας παρουσιάστηκε και σε 60χρονο άνδρα από την περιοχή Ομολίου Λάρισας, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στον ασθενή έχει διαγνωστεί ιογενής εγκεφαλίτιδα και σήμερα Τρίτη αναμένεται να αποσταλεί δείγμα προς εξέταση στο Α’ Μικροβιολογικό Εργαστήριο Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται ή όχι για τον ιό του Δυτικού Νείλου.