«Εισπνεόμενος» κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τα εισπνεόμενα φάρμακα που λαμβάνονται από εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως για το άσθμα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό «Cancer Εpidemiology, Βiomarkers and Ρrevention». Συγκεκριμένα οι επιστήμονες είδαν ότι οι ασθενείς με άσθμα που λάμβαναν εισπνεόμενα στεροειδή φάρμακα αντιμετώπιζαν σχεδόν 40% μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε σύγκριση με εκείνους οι οποίοι δεν έπασχαν από άσθμα.

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τα εισπνεόμενα φάρμακα που λαμβάνονται από εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως για το άσθμα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό «Cancer Εpidemiology, Βiomarkers and Ρrevention».

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες είδαν ότι οι ασθενείς με άσθμα που λάμβαναν εισπνεόμενα στεροειδή φάρμακα αντιμετώπιζαν σχεδόν 40% μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε σύγκριση με εκείνους οι οποίοι δεν έπασχαν από άσθμα. Αύξηση του κινδύνου για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου κατά 36% αντιμετώπιζαν και όσοι ασθενείς λάμβαναν βρογχοδιασταλτικά σε εισπνεόμενη μορφή. Πάντως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη αφορούσε άτομα με σοβαρό άσθμα που χρειάζονταν θεραπεία με ταμπλέτες ή ενέσεις στεροειδών: στην ομάδα αυτή τα ποσοστά αύξησης του κινδύνου για καρκίνο έφθαναν στο 70%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk