Στο πράσινο ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτόνομη κάθοδος για τον κ. Κουβέλη

Αυτόνομη κάθοδο στην Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής του ψηφοδελτίου της τον βουλευτή της Β΄ Αθηνών κ. Γρ. Ψαριανό επιλέγει η Δημοκρατική Αριστερά, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την αναζήτηση πασοκογενούς υποψηφίου, με επικρατέστερο μέχρι στιγμής τον κ. Αλ. Μητρόπουλο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης επιβεβαίωσε χθες την πρόθεση του νεοσύστατου κόμματος να επιχειρήσει, αποκλείοντας συνεργασία με το ΠαΣοΚ, την καταγραφή των δυνάμεών του τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όπου κατέρχεται με τον κ.

Αυτόνομη κάθοδο στην Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής του ψηφοδελτίου της τον βουλευτή της Β΄ Αθηνών κ. Γρ. Ψαριανό επιλέγει η Δημοκρατική Αριστερά, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την αναζήτηση πασοκογενούς υποψηφίου, με επικρατέστερο μέχρι στιγμής τον κ. Αλ. Μητρόπουλο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης επιβεβαίωσε χθες την πρόθεση του νεοσύστατου κόμματος να επιχειρήσει, αποκλείοντας συνεργασία με το ΠαΣοΚ, την καταγραφή των δυνάμεών του τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όπου κατέρχεται με τον κ. Ψαριανό, όσο και στους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό και υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του, στην Αθήνα θα επιλεγεί- «κατά πάσα πιθανότητα», όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης- η πρώην βουλευτής κυρία Αννα Φιλίνη, ενώ στη Θεσσαλονίκη στηρίζεται ήδη η υποψηφιότητα του κ. Ι. Μπουτάρη και στον Πειραιά επιδιώκεται κοινή κάθοδος με τους Οικολόγους Πράσινους.

«Σε όλους τους άλλους δήμους της χώρας επιλέγουμε τη διαμόρφωση αυτόνομων σχημάτων των τοπικών κοινωνιών που πολιτικά θα εκφράζουν την ευρύτερη συσπείρωση πολιτών εναλλακτικής και προοδευτικής κατεύθυνσης των Οικολόγων Πράσινων, του ΣΥΝ και του ΠαΣοΚ» αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του νεοσύστατου πολιτικού σχηματισμού. Ηδη, στελέχη του κόμματος του κ. Κουβέλη σε πολλές περιοχές της χώρας συντονίζουν τις κινήσεις τους με τις τοπικές οργανώσεις του κυβερνώντος κόμματος Σε αντίθεση με τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει τη στήριξη υποψηφίων που στηρίζονται και από το ΠαΣοΚ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων κ. Φ. Φίλιου, ο οποίος, αν και ανήκει σε συνιστώσα (ΚΕΔΑ) και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν στηρίζεται από τα τοπικά στελέχη του τελευταίου με τον ισχυρισμό ότι στην ενωτική πρωτοβουλία που ανέλαβε, δημιουργώντας μέτωπο των δυνάμεων που αντιπολιτεύονται τον νυν «γαλάζιο» δήμαρχο κ. Ν. Γκόντα, «συμμετέχουν και πρόσωπα που δεν αντιτάσσονται στο μνημόνιο».

Σε αντίστοιχη κατεύθυνση, αλλά μόνο για τις μεγάλες πόλεις και τις περιφέρειες, κινείται και επισήμως η Κουμουνδούρου, όπως επιβεβαίωσε χθες ο επικεφαλής της Επιτροπής Δημοτικών Εκλογών του ΣΥΝ κ. Ν. Βούτσης, ο οποίος ερωτηθείς (από το Κανάλι 1) για το ενδεχόμενο η αναμέτρηση του Νοεμβρίου να λάβει χαρακτήρα αντικυβερνητικού μετώπου με αφορμή το μνημόνιο απάντησε: «Αν μιλάμε για τις περιφέρειες ή για τις δύο μεγάλες πόλεις, βεβαίως και πρέπει». Αναφορικά με τις συζητήσεις για πιθανή στήριξη στην Περιφέρεια Αττικής πολιτικών προερχόμενων από την κυβερνητική παράταξη, όπως η ανεξάρτητη βουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα ή ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος που αρνήθηκαν σχετικές προτάσεις, καθώς και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μητρόπουλος που δεν έχει αποκλείσει ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, το στέλεχος του ΣΥΝ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για «συμπόρευση της ριζοσπαστικής με τη σοσιαλιστική Αριστερά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk