Βραχυκυκλωμένη είναι η κατάσταση με τις υποψηφιότητες του ΠαΣοΚ και στον Δήμο Πειραιά. Ειδικώς μετά την ανανεωμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον εν ενεργεία δήμαρχο κ. Π. Φασούλα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από ενδεχόμενο εμφύλιο που θα μπορούσε να σημάνει την απώλεια του δήμου, όπου το ΠαΣοΚ το 2006 ανέτρεψε την πολυετή διοίκησή του από στελέχη της ΝΔ. Ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται αυτή τού κ. Ι. Μίχα και εν αναμονή των τελικών αποφάσεων του κ. Παπανδρέου αναζητείται η φόρμουλα αξιοποίησης του κ. Φασούλα με διαφορετικό τρόπο.

Αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν πάντως σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής, όπου όλα δείχνουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα επιλέξει στέλεχος πρώτης γραμμής για τη θέση του περιφερειάρχη. Εκφράζοντας προσωπική άποψη και μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής σημείωσε ότι υποψήφιος περιφερειάρχης θα πρέπει να είναι κορυφαίο στέλεχος και προσέθεσε ότι το όνομα για την Αττική θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

Το πρόσωπο που θα επιλεγεί τελικώς δεν αποκλείεται να είναι και μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ σημαντικό ζήτημα προς διευθέτηση αποτελεί η επιμονή του κ. Ι. Σγουρού να είναι υποψήφιος.

Από τις δηλώσεις στελεχών του Μαξίμου και του κόμματος καθίσταται σαφές ότι δεν αντιμετωπίζεται θετικά η υποψηφιότητα του κ. Σγουρού. Ωστόσο επικρατεί προβληματισμός για το ενδεχόμενο να υπάρξει κίνηση από πλευράς ΝΔ υπέρ του σημερινού νομάρχη Αθηνών.