Δημήτρης Δρούτσας «Οχι στις κουτοπονηριές της Αγκυρας»

«Κουτοπονηριές και προκλήσεις δεν χωρούν» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διακήρυξε από την ακριτική νησίδα Ρω στα Δωδεκάνησα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας. Τρία εικοσιτετράωρα μετά την άτυπη συνάντηση που είχε στη Ρόδο με τον τούρκο υπουργό κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και η οποία έγινε «σε φιλική ατμόσφαιρα», όπως δηλώθηκε εκατέρωθεν, ο κ. Δρούτσας απαίτησε από τη γείτονα χώρα «συνέπεια λόγων και έργων».

«Κουτοπονηριές και προκλήσεις δεν χωρούν» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διακήρυξε από την ακριτική νησίδα Ρω στα Δωδεκάνησα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας.

Τρία εικοσιτετράωρα μετά την άτυπη συνάντηση που είχε στη Ρόδο με τον τούρκο υπουργό κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και η οποία έγινε «σε φιλική ατμόσφαιρα», όπως δηλώθηκε εκατέρωθεν, ο κ. Δρούτσας απαίτησε από τη γείτονα χώρα «συνέπεια λόγων και έργων».

«Μόλις προχθές ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε να τον δεχθούμε στη χώρα μας σαν γείτονα και φίλο,και αυτό κάναμε, διότι εμείς εννοούμε απολύτως όσα λέμε» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, συμπληρώνοντας: «Την ίδια συνέπεια λόγων και έργων απαιτούμε να δείξει και η άλλη πλευρά».

«Ας γνωρίζουν όλοι» πρόσθεσε «ότι η πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης που εφαρμόζουμε είναι επιλογή μας και δεν αποτελεί για την Ελλάδα μονόδρομο» . Κατά τον κ. Δρούτσα, «προϋπόθεση για να έχει μέλλον η προσέγγιση και η συνεργασία που επιχειρούμε, είναι να βασίζεται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» και «στην πορεία όλα συνεκτιμώνται και αναθεωρούνται» .

Στο μεταξύ ως «σκλήρυνση» της στάσης του επικεφαλής του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους κ. ΝτερβίςΕρογλου εκτιμώνται δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση του Κυπριακού αποτελεί η δημιουργία δύο χωριστών κρατών στο νησί. «Αν δεν υπάρξει συμφωνία ως το τέλος του χρόνου, τότε ο καθένας θα πάρει τον δρόμο του» φέρεται ότι υποστήριξε ο τουρκοκύπριος ηγέτης, εκτοξεύοντας με αυτόν τον τρόπο απειλή για οριστική διχοτόμηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk