Μία, η… Καμπελοκτόνος! Η πάλαι ποτέ σταρ του Χόλιγουντ και νυν ακτιβίστρια Μία Φάροου ανέτρεψε με κατάθεσή της στο Δικαστήριο της Χάγης- στο πλαίσιο της δίκης του πρώην δικτάτορα της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας- τους ισχυρισμούς του τοπ μόντελ Ναόμι Κάμπελ, σύμφωνα με τους οποίους δύο άνδρες του Τέιλορ της ενεχείρισαν «ένα σακουλάκι με μερικά πετράδια, πολύ μικρά και βρώμικα».

Η αμείλικτη Φάροου επανέλαβε στην κατάθεσή της αυτό που είχε πει και όταν είχε βγει στον Τύπο για να κάνει την Κάμπελ «ρόμπα». Οτι το τοπ μόντελ της είχε εκμυστηρευθεί: «Ο Τέιλορ μου έστειλε ένα τεράστιο διαμάντι». Την πιθανότητα η «μαύρη γαζέλα» να μετέτρεψε στα λόγια τις πετρούλες σε κοτρόνα μόνο και μόνο για να της μπει στο μάτι την έχει σκεφθεί; Είναι μια θεωρία που περνάει από το μυαλό μου…

Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η κατάθεση της πρώην συνεργάτιδος της Κάμπελ Κάρολ Γουάιτ, καθώς και η απάντηση της Κάμπελ στους ισχυρισμούς της Φάροου. Μια απάντηση που δεν γνωρίζω αν θα έχει τη μορφή ένορκης κατάθεσης ή τη μορφή χαστουκιού, ξεμαλλιάσματος κτλ.- διάσημη… χειροπράκτις η μοντέλα!

Ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας με θέμα την πρωθυπουργία της Μάργκαρετ Θάτσερ την οποία θα υποδυθεί η Μέριλ Στριπ – και άρχισαν οι αντιδράσεις. Η οικογένειά της καταγγέλλει ότι η πάλαι ποτέ «σιδηρά κυρία» της Ντάουνινγκ Στριτ παρουσιάζεται ως μια αδύναμη ηλικιωμένη που «πάσχει από αμνησία και εκφράζεται με λύπη για τις πολιτικές της πράξεις». Ποιο άραγε ενοχλεί περισσότερο, το Αλτσχάιμερ ή η «μετάνοια»;

Σύμφωνα πάντα με την οικογένεια, «η κινηματογραφική παραγωγή είναι αποκύημα της φαντασίας των αριστερώνκαι αποβλέπει στο να ρίξει σκιές και αμφιβολίες στην πολιτική κληρονομιά της λαίδης». Ε, ότι οι κομμουνιστές δρουν εκ των έσω του Χόλιγουντ δεν περίμενα να το ακούσω!

Περί τα 4,6 δισ. ευρώ στοίχισαν στην ΒΡ τα έργα για την αντιμετώπιση της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία. Η οποία, όμως, δεν φαίνεται να έχει βάλει μυαλό παρά ετοιμάζεται και για άλλες γεωτρήσεις σε πολύ μεγάλο βάθος… Είναι, βλέπετε, πολλά τα λεφτά!

Κύριε διευθυντά
«Δεν ξεκινήσαμε να παίξουμε εμείς τον ρόλο πολιτικών. Εγώ προσωπικά καθόλου» δήλωσε από άμβωνος ο γνωστός για τις παρεμβατικές δηλώσεις του στην εξωτερική πολιτική (και όχι μόνο) της χώρας Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, συνεχίζοντας: «Λυπούμαι γιατί η Εκκλησία μας την περίοδο αυτή σιωπά ενώ, αν ήταν αρχιεπίσκοπος ένας Χριστόδουλος κι ένας Σεραφείμ, για να μη σας πως κι άλλα ονόματα…».

Εγώ πάλι λυπούμαι όταν οι «ποιμένες» μας, αντί να περιορίζονται στο φιλανθρωπικό έργο τους, επιδίδονται σε (μικροκομματικές) τακτικές και παιχνίδια που αποβλέπουν στη δυσφήμηση- αποδυνάμωση των «αντιπάλων» τους και στη δική τους επικράτηση. Επί γης εκπρόσωποι Εκείνου ή στυγνοί καριερίστες;

Μετά απορίας ΠΑΝΔΩΡΑ