Χρέη €106,27 εκατ. έχει ο ΕΟΤ

Στα 106,27 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με την καθαρή θέση του Οργανισμού να έχει καταστεί αρνητική κατά 67,3 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την πρόσφατη ψήφιση του ισολογισμού του Οργανισμού από το ΔΣ του για τη χρήση του οικονομικού έτους 2009, ενώ καταδεικνύουν το ακριβές ταμειακό έλλειμμα του ΕΟΤ καθώς οι οικονομικές εγγραφές απεικονίζουν για πρώτη φορά ύστερα από μακρό διάστημα, όπως επισημαίνεται, την πραγματική οικονομική κατάσταση του Οργανισμού.

Στα 106,27 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με την καθαρή θέση του Οργανισμού να έχει καταστεί αρνητική κατά 67,3 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την πρόσφατη ψήφιση του ισολογισμού του Οργανισμού από το ΔΣ του για τη χρήση του οικονομικού έτους 2009, ενώ καταδεικνύουν το ακριβές ταμειακό έλλειμμα του ΕΟΤ καθώς οι οικονομικές εγγραφές απεικονίζουν για πρώτη φορά ύστερα από μακρό διάστημα, όπως επισημαίνεται, την πραγματική οικονομική κατάσταση του Οργανισμού. Σύμφωνα επίσης με απόφαση της Διοίκησης στο εξής καμία εκτελεστική πράξη δεν θα προωθείται προς έγκριση χωρίς να έχει προηγουμένως δεσμευθεί η αντίστοιχη πίστωση για την υλοποίησή της.

Την ίδια ώρα στα 51,4 εκατ. ευρώ (ποσοστό που ξεπερνά το 55%) ανέρχεται το δημοσιονομικό όφελος από τη μείωση των δαπανών του Οργανισμού εφέτος, αφού το α΄ εξάμηνο του 2010 το ποσό που εκταμιεύτηκε υπολογίζεται στα 41,9 εκατ. ευρώ έναντι 93,3 εκατ. ευρώ που εκταμιεύτηκαν το α΄ εξάμηνο του οικονομικού έτους 2009. Ο εξορθολογισμός των δαπανών περιλαμβάνει επαναδιαπραγμάτευση και μείωση των μισθωμάτων που καταβάλλει ο Οργανισμός για το ακίνητο επί της οδού Τσόχα αρ. 7 σε ποσοστό 30%, καθώς και για το ακίνητο επί της λεωφόρου Αμαλίας αρ.26, σε ποσοστό 43,5%, με συνολικά οφέλη 539.161,92 ευρώ ετησίως. Περιορισμένες κατά 5,9 εκατ. ευρώ είναι επίσης οι δαπάνες για τις προμήθειες διαφόρων ειδών, καθώς με απόφαση του προέδρου του ΕΟΤ κ. Ν. Κανελλόπουλου όλοι οι πρόχειροι διαγωνισμοί που αφορούν προμήθειες αναλωσίμων και παροχές υπηρεσιών, αναρτώνται στο Διαδίκτυο. Κατά 14,47% έχουν περιοριστεί τα έξοδα καθαριότητας για το α΄ εξάμηνο του 2010, ενώ κατά 20% μειώθηκαν τα τηλεφωνικά έξοδα. Παράλληλα «με την εξυγίανση των οικονομικών του Οργανισμού», σχεδιάζεται και «η προώθηση και η προβολή του ελληνικού τουρισμού στη διεθνή αγορά με συνέπεια, στόχευση, σε πραγματικούς χρόνους και με τα μέγιστα δυνατά επικοινωνιακά αποτελέσματα για τη χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk