Ενισχύσεις ως 5,7 δισ. με το νέο αναπτυξιακό

Με συνολικές ενισχύσεις από 4,3 ως 5,7 δισ. ευρώ στην τριετία 2011-2013 πρόκειται να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Χθες η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη έδωσε σε δημόσια διαβούλευση (www.opengov.gr) το νομοσχέδιο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους ως τις 23 Αυγούστου. Με το νομοσχέδιο προβλέπει ενισχύσεις ως και 50% για επενδύσεις και συγκεκριμένα: ● Οι νομοί οι οποίοι έχουν κατά κεφαλήν ΑΕΠ πολύ υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο ενισχύονται με ποσοστά 15%, 20% και 25% για μεγάλες, μεσαίες και μικρές- πολύ μικρές επιχειρήσεις αντίστοιχα.

Ενισχύσεις  ως 5,7 δισ. με το  νέο αναπτυξιακό | tovima.gr

Με συνολικές ενισχύσεις από 4,3 ως 5,7 δισ. ευρώ στην τριετία 2011-2013 πρόκειται να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Χθες η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη έδωσε σε δημόσια διαβούλευση (www.opengov.gr) το νομοσχέδιο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους ως τις 23 Αυγούστου.

Με το νομοσχέδιο προβλέπει ενισχύσεις ως και 50% για επενδύσεις και συγκεκριμένα:

● Οι νομοί οι οποίοι έχουν κατά κεφαλήν ΑΕΠ πολύ υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο ενισχύονται με ποσοστά 15%, 20% και 25% για μεγάλες, μεσαίες και μικρές- πολύ μικρές επιχειρήσεις αντίστοιχα.

● Οι νομοί με κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεγαλύτερο από το 70% του μέσου όρου της χώρας ενισχύονται με 30%, 35% και 40% αντίστοιχα.

● Οι νομοί με κατά κεφαλήν ΑΕΠ μικρότερο από το 70% του μέσου όρου της χώρας, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους, οι νησιωτικές περιοχές που ανήκουν διοικητικά σε νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και οι παραμεθόριοι νομοί της χώρας ενισχύονται με ποσοστά 40%, 45% και 50% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk