Ατλάντικ: πώληση καταστημάτων για να βρεθούν κεφάλαια

Στην πώληση δύο καταστημάτων της στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (Καλαμαριά και Πανόραμα) προχώρησε η αλυσίδα Ατλάντικ στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του δικτύου της που περιλαμβάνει κλείσιμο, πώληση ή μεταφορά καταστημάτων και παράλληλα το άνοιγμα νέων σημείων στρατηγικά τοποθετημένων. Αγοραστής των δύο καταστημάτων ήταν ένας από τους προμηθευτές της εισηγμένης εταιρείας, η «ΦΡΟΣΤ-ΙΤ Εισαγωγή και εμπορία επαγγελματικών συσκευών ψύξης ΑΕ». Η εν λόγω εταιρεία ανέλαβε τις υποχρεώσεις των …

Στην πώληση δύο καταστημάτων της στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (Καλαμαριά και Πανόραμα) προχώρησε η αλυσίδα Ατλάντικ στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του δικτύου της που περιλαμβάνει κλείσιμο, πώληση ή μεταφορά καταστημάτων και παράλληλα το άνοιγμα νέων σημείων στρατηγικά τοποθετημένων.

Αγοραστής των δύο καταστημάτων ήταν ένας από τους προμηθευτές της εισηγμένης εταιρείας, η «ΦΡΟΣΤ-ΙΤ Εισαγωγή και εμπορία επαγγελματικών συσκευών ψύξης ΑΕ». Η εν λόγω εταιρεία ανέλαβε τις υποχρεώσεις των εργαζομένων σε αυτά τα καταστήματα.

Σε σχετική ανακοίνωση η Ατλάντικ αναφέρει τα εξής: «Η πώληση συνάδει απόλυτα με την από 12 Ιουλίου 2010 χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναφορικά με τη λήψη προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο της διαδικασίας συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, αφού στην εν λόγω διαταγή δεν προβλέπεται απαγόρευση διάθεσης περιουσιακών στοιχείων».

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Η εταιρεία επεξεργάζεται και άλλες προτάσεις πώλησης καταστημάτων του δικτύου της,οι οποίες θα υλοποιούνται στο πλαίσιο του προαναφερόμενου πλάνου αναδιάρθρωσης και με γνώμονα τη μείωση των υφιστάμενων υποχρεώσεων και την ενίσχυση της ρευστότητάς της».

Η εταιρεία στις αρχές Ιουλίου υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα καθώς έχει συνολικές υποχρεώσεις πάνω από 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ στους περίπου 2.000 προμηθευτές της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk