Απώλεια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως για ολιγοήμερες διακοπές στα στελέχη της κυβέρνησης και υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου δεν έχασε καθόλου χρόνο. Πήγε στο αγαπημένο του κυκλαδονήσι, επέλεξε το ίδιο ξενοδοχείο και δωμάτιο όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια, άνετος και αποφασισμένος να περάσει καλά, μακριά από τις σκοτούρες της τρόικας.

* * *
Βγαίνοντας από το δωμάτιό του όμως έπεσε πάνω σε ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, το οποίο, όπως απεδείχθη, είχε επιλέξει το ίδιο νησί, το ίδιο ξενοδοχείο και το ακριβώς διπλανό δωμάτιο για τις διακοπές του.

* * *
Οι δύο άνδρες είναι καλοί φίλοι και συνεργάτες, αλλά πλέον την αίσθηση της χαλάρωσης και της αποξένωσης που επιζητούσαν στις διακοπές τους την έχουν απολέσει, αφού μοιραία ο ένας θα θυμίζει στον άλλο- απλώς και μόνο με την παρουσία του – τι τους περιμένει όταν γυρίσουν πίσω.

Μπαρούτι
Μπαρούτι μυρίζει στον ΟΤΕ, αφού ακόμη και εν μέσω Αυγούστου τα σωματεία των εργαζομένων συντάσσουν ανακοινώσεις και ζητούν απομακρύνσεις στελεχών με αφορμή μια βλάβη που υπήρξε στα συστήματα. Οι εργαζόμενοι, έστω και με δυσνόητο τρόπο, στέλνουν «σήματα καπνού» προς τον κ. Π. Βουρλούμη (σκίτσο), όπως φαίνεται από την παρακάτω ανακοίνωση εν όψει των διαπραγματεύσεων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας:

* * *
«Πέρασαν σχεδόν 4 ημέρες από την “ημέρα της ντροπής” και καμία σοβαρή και πειστική απάντηση δεν δόθηκε για ένα θέμα που από την ίδια τη φύση του είναι μείζον. Θα γίνει πάλι το γνωστό “παρασκήνιο” με μετάθεση ευθυνών από Διεύθυνση σε Διεύθυνση; Ή θα λάβει δραστικά μέτρα ο πρόεδρος και διευθύνων; Εκτός αν ήδη στο γραφείο του βρίσκονται οι παραιτήσεις των σε διακοπές ευρισκομένων αρμοδίων γενικών και άλλων golden boys and girls» αναφέρει ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Ιρανοί τουρίστες
Το ενδιαφέρον των Ιρανών για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό επιβεβαίωσε ο πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Μahdi Ηonardoost, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές της Χαλκιδικής, την οποία επισκέφθηκε, φιλοξενούμενος οικογενειακώς στο Ρorto Carras Grand Resort. * * *
Οι τοπικοί ξενοδόχοι προσβλέπουν να αποκτήσουν μερίδιο επισκεπτών από τη χώρα των 75 εκατομμυρίων κατοίκων, οι οποίοι- για όσους δεν γνωρίζουν- ταξιδεύουν συχνά. Πέρυσι 4,5 εκατομμύρια ταξίδεψαν για τουρισμό στην Τουρκία και περίπου 2,5 εκατομμύρια στην Ιταλία, στην Ισπανία και στη Γαλλία.

Ωστόσο οι αεροπορικές συνδέσεις της Τεχεράνης με την Ελλάδα που πραγματοποιούνται μέσω Κωνσταντινούπολης και οι δυσκολίες στην έκδοση βίζας είναι δύο εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν.

Περί στρατηγικού
Το ανέκδοτο με τον λύκο και τον βοσκό θυμίζει η περίπτωση εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή από τη διοίκηση της κατασκευαστικής εταιρείας Προοδευτική. Θα γίνει δηλαδή κάποια στιγμή, αλλά η επενδυτική κοινότητα δεν θα το πιστεύει.

* * *
Και αυτό γιατί έχουμε χάσει τον λογαριασμό με τη συγκεκριμένη εταιρεία και τις προσπάθειές της από το τέλος του 2004 να βρει συμμάχους. Βεβαίως, η ενδοοικογενιακή διαμάχη των αδελφών Κούτλα δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση για την εταιρεία.

* * *
Εν πάση περιπτώσει, αυτή τη φορά οι στρατηγικοί επενδυτές προέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον χώρο της ναυτιλίας.