ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΡΥΔΗ
Σαιξπηρική «Στρίγγλα» στο Ρέθυμνο
Το κλασικό έργοτου Σαίξπηρ «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη με τον ίδιο στον ρόλο του Πετρούκιου και τη Σμαράγδα Καρύδη στον ρόλο της Κατερίνας. Η μετάφραση είναι της Μαριαλένας Κωτσάκη. Η παράσταση δίνεται στο θέατρο Ερωφίλη, Κάστρο Φορτέτσα, στο Ρέθυμνο. Ωρα έναρξης: 21.00.

ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Σκηνοθετώντας Γκολντόνι στην Αρτα

«Η Λοκαντιέρα»του Κάρλο Γκολντόνι παρουσιάζεται στην Αρτα σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη (φωτογραφία). Η αιώνια διαμάχη των δύο φύλων είναι ο καμβάς επάνω στον οποίο ο συγγραφέας αναπτύσσει την κωμωδία του. Σκηνικά-κοστούμια:

Γιώργος Πάτσας. Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου. Παίζουν οι Ρένια Λουιζίδού, Κώστας Κόκλας κ.ά. Ωρα έναρξης: 21.00.

ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Αρχοντοχωριάτης»του Μολιέρου παρουσιάζεται στην Αμαλιάδα από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Η μετάφραση, η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καλατζόπουλου, τα σκηνικά του Αντώνη Χαλκιά και τα κοστούμια της Βάλιας Μαργαρίτη. Στη διανομή παίρνουν μέρος οι Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Τάκης Παπαματθαίου κ.ά.

Αμαλιάδα. Ωρα έναρξης: 21.00. ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας και τα Κίτρινα Ποδήλατα συνεχίζουν την καλοκαιρινή περιοδεία τους με μια εμφάνιση στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου, στα Χανιά. Παρουσιάζουν τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους. Χανιά. Ωρα έναρξης: 21.00. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδηςεμφανίζεται στο Μεσαιωνικό Κάστρο στην Κω.

Κως. Ωρα έναρξης: 21.00. ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Ο εκθεσιακός χώροςτου ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στην Υδρα, ο οποίος εγκαινιάστηκε από τον συλλέκτη Δάκη Ιωάννου το 2009, φιλοξενεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου το τρισδιάστατο έργο «We» του διεθνώς αναγνωρισμένου Μαουρίτσιο Κατελάν. Ακολουθώντας την εμμονή τού καλλιτέχνη με τη νεκρώσιμη εικονογραφία, το έργο αποτελεί μια ιδιόρρυθμη αυτοπροσωπογραφία η οποία μέσα στον χώρο των σφαγείων αποκτά έναν ακόμη πιο ανατρεπτικό χαρακτήρα.

Υδρα, πληροφορίες τηλ. 210

2758.490. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα- Κυριακή 11.00-13.00 και 19.00-22.00. Τρίτη κλειστά.

Η Ανατολήπαντρεύεται με τη Δύση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης- Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο. Η έκθεση του σημαντικού αμερικανοϊάπωνα γλύπτη Ισάμου Νογκούτσι (1904-1988) εξερευνά μέσα από 76 έργα του (42 γλυπτά, 34 σχέδια, προσχέδια, αντικείμενα ντιζάιν, φωτογραφίες από σκηνικά για παραστάσεις και δημόσια έργα στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη) τον δημιουργικό συγκερασμό των δύο τόσο διαφορετικών κόσμων που προσδιόρισαν τη ζωή και το έργο του. Ανδρος, τηλ. 22820 22444. Δευτέρα- Σάββατο 10.00-14.00 και 18.00-20.00, Κυριακή 10.00-14.00. Ως τις 26/9.