Με την εγκατάσταση γεννητριών στην Αίγινα θα προσπαθήσει η ΔΕΗ να αντιμετωπίσει τις διακοπές ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν από τις βλάβες στα δύο από τα τρία υποβρύχια καλώδια που τροφοδοτούν το νησί.

Οι γεννήτριες προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το πρωί της Τρίτης, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης στα καλώδια και έρευνα για τα αίτια που τις προκάλεσαν.

Παράλληλα, γίνονται προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση των καταναλωτών στο νησί, ανά δίωρο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από δηλώσεις του Κίμωνα Στεριώτη, διευθυντή Τύπου της ΔΕΗ, στο ΑΠΕ σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης της Αίγινας.

Ο κ. Στεριώτης επισημαίνει ακόμη, αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Αίγινα, τα εξής:

  • Το Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010, και ώρα 6:53 προκλήθηκε βλάβη από άγνωστη αιτία στο ένα από τα τρία υποβρύχια καλώδια που ξεκινούν από τον Υποσταθμό των Μεθάνων και ηλεκτροδοτούν την Αίγινα.
  • Την Κυριακή, 8 Αυγούστου, και ώρα 17:05 εκδηλώθηκε βλάβη και στο δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο, με αποτέλεσμα να καταστεί αναπόφευκτη η εκ περιτροπής διακοπή, περίπου ανά δίωρο, της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών. Σε περιόδους αιχμής της ζήτησης – όπως αυτή διαμορφώνεται αυτή την περίοδο – απαιτούνται περίπου 20MW, ενώ με το απομένον υποβρύχιο καλώδιο είναι δυνατή η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας μέγιστης συνολικής ισχύος 10MW.
  • Το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την επισκευή των βλαβών, ενώ είναι σε συνεχή συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

    Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα γίνουν όλες εκείνες οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν βλάβες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δύο υποβρυχίων καλωδίων.