Στην ποδοσφαιρική αργκό ο όρος «γαϊδούρι» παραπέμπει συνήθως σε παίκτη ψηλό, βαρύ, αργοκίνητο και δίχως τεχνικές αρετές, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί τον εφιάλτη κάθε προπονητή. Ωστόσο ο άγγλος τεχνικός της Τότεναμ κ. Χάρι Ρέντναπ (ένθετη φωτογραφία) φαίνεται ότι δεν διστάζει να πραγματοποιήσει τη μεταγραφή ενός… γαϊδουριού! Με τη διαφορά ότι ο φιλόζωος 63χρονος προπονητής έκανε ήδη τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σώσει ένα πραγματικό γαϊδουράκι από τη Ρωσία, που το λένε Ανάπκα και έχει τραβήξει τα πάνδεινα από το αφεντικό του. Οταν λοιπόν ο κ. Ρέντναπ πληροφορήθηκε ότι η 17χρονη Ανάπκα αναγκαζόταν από τον ιδιοκτήτη της κ. Βασίλι Γκόρομπετς να… πετάει στον ουρανό, επάνω από το τουριστικό θέρετρο Γκολουμπίτσκαγια στη Μαύρη Θάλασσα, δεμένη με αλεξίπτωτο από ένα ταχύπλοο (μεγάλη φωτογραφία), κινήθηκε άμεσα για τη… μεταγραφή της Ανάπκα στην Αγγλία. «Αν μεταφερθεί στην Αγγλία, θα φροντίσω να βρεθεί ένα μέρος να τη φιλοξενήσει» δήλωσε ο κ. Ρέντναπ, ο οποίος δεν κρύβει ότι αγαπάει τα ζώα «σχεδόν όσο και το ποδόσφαιρο»!

Πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έφθασαν ως την άλλη άκρη του πλανήτη για να δώσουν ορισμένα (έστω και) σημαντικά φιλικά. Μολονότι η απάντηση η οποία δίνεται συνήθως από τις ΠΑΕ κάνει λόγο πρωτίστως για το κίνητρο της αναμέτρησης με ισχυρούς αντιπάλους αλλά και τη διάθεση να βρεθούν οι ομάδες κοντά στους έλληνες ομογενείς φιλάθλους, η αλήθεια κρύβεται περισσότερο στο… ρευστό. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, το Τριφύλλι αποκόμισε κέρδος 500.000 ευρώ από τη συμμετοχή του στα δύο φιλικά με την Ιντερ και τη Μίλαν στο Τορόντο και στο Ντιτρόιτ, αντιστοίχως, ενώ η Ενωση εισέπραξε περίπου 400.000

ευρώ για τις τρεις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε επί αυστραλιανού εδάφους με Σίδνεϊ, Μπλάκμπερν και Ρέιντζερς. Επίσης οι διοργανωτές κάλυψαν πλήρως τα αεροπορικά και τα έξοδα διαμονής των Πρασίνων και των Κιτρινόμαυρων, οι οποίοι κάλλιστα με τα χρήματα που έβαλαν στο ταμείο τους μπορούν να καλύψουν το συμβόλαιο ενός καλού ποδοσφαιριστή. Λογικό είναι και οι δύο ομάδες ήδη να ψάχνονται για τις επόμενες εξορμήσεις τους…

vvv
Είστε ολυμπιακάρα και γνωρίσατε τον έρωτα της ζωής σας αλλά προέκυψε… παναθηναϊκάρα; Θα θέλατε να συζητάτε με τον άνθρωπό σας το πώς θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και γιατί τελικά δεν βγήκε ο (διαιτητής) Δούρος στο τηλέφωνο; Κανένα πρόβλημα. Αρκεί να μπείτε στην ιστοσελίδα www. olympiakosdatingclub.com, στην οποία μπορείτε να ψάχνετε σύντροφο μόνο από… ερυθρόλευκους ομοϊδεάτες και να δώσετε τέλος στις ενδοοικογενειακές οπαδικές μουρμούρες! Και στα δικά σας…

vvv
« Αγαπητοί φίλοι, φίλες, το οlympiakosdatingclub.comείναι ένα site που δημιουργήθηκεγια να φέρει κοντά άνδρες και γυναίκες που έχουν μια κοινή μεγάλη αγάπη, την ομάδα του Ολυμπιακού. Είναι γνωστόπως οι άνθρωποι είτε σε μια φιλικήείτε σε μια ερωτική σχέσηταιριάζουν, και δένουν μεταξύ τους περισσότερο, όταν έχουν κοινά στοιχεία. Και αφού όλοι εσείς που είστε εδώ αγαπάτε τον Θρύλο, ήδη αγαπιέστε κατά κάποιο τρόπο μεταξύ σας, ήδη είστε φίλοι, που δεν γνωρίζεστε μεταξύ σας.Στο χέρι σας είναι λοιπόν να γνωριστείτε, και να γίνετε και κάτι παραπάνω. Μην περιμένετε, ψάξτε ανάμεσα στα προφίλ, και ευχόμαστε ολόψυχανα βρείτε τον σύντροφο που αναζητάτε! » αναφέρεται στην ιστοσελίδα από τους δημιουργούς της! Τι άλλο θα δούμε;

vvv

Στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. ΒασίληΣεβαστή σχετικά με την ετοιματζίδικη ενσωμάτωση αφρικανών αθλητριών στην εκπροσώπηση της Τουρκίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, ο σχολιαστής της ΕΡΤ αναφέρθηκε σε… ποδοσφαιροποίηση του στίβου. Δεν λέμε, πολλές οι αμαρτίες του ποδοσφαίρου μας. Αλλά αυτά τα περί ποδοσφαιροποίησης της εθνικής ομάδας δεν ευσταθούν στην παρούσα χρονική συγκυρία, καθώς ανάγεται πολύ πίσω (1994) η συμμετοχή στην Εθνική ποδοσφαίρου τού εκ Κάπο Βέρντε ορμώμενου Ντανιέλ Μπατίστα. Ποιος άλλος ξένος έγινε Ελληνας στην εθνική ομάδα; Ουδείς. Προφανώς κάποιοι τα μπέρδεψαν με τη διευρυνόμενη παρουσία των αλλοδαπών λεγεωναρίων της μπάλας στις ομάδες των ΠΑΕ, διότι πώς αλλιώς εξηγείται μια αστήρικτη και ανακριβής ρετσινιά στην πλάτη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου; Ειρήσθω εν παρόδω ότι η θέση του ΣΕΓΑΣ για τη μη ελληνοποίηση αλλοδαπών αθλητών του στίβου ήταν σωστά τεκμηριωμένη.

vvv
Στην τηλεοπτική κάλυψη και στον σχολιασμό των δρωμένων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Βαρκελώνης πήρε κι έδωσε πάλι η χρήση της λέξης «λεπτομέρεια». Το τι της φορτώθηκε δεν έχει τέλος. Μόνο που ξεχνάμε τον ορισμό του λεξικού: «Το πιο μικρό στοιχείο συνόλου και έργου». (Προφανώς το «πιο μικρό» αφορά και τη σημασία της λεπτομέρειας.) Ακόμη και το πασίγνωστο: «Μην κολλάς σε λεπτομέρειες. Υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα να συζητήσουμε…». Οπερ έδει δείξαι. Πώς η άγνοια της αυθεντικής σημασίας μιας λέξης αναγορεύεται σε πρωταγωνιστική παρουσία…

vvv
Καθ΄ όλη την πολυήμερη τηλεοπτική κάλυψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου δεν έγινε μνεία του συλλόγου στον οποίο ανήκουν οι αθλητές και οι αθλήτριες. Μόνο μία φορά αναφέρθηκε ο μεγάλος σύλλογος στον οποίο εντάχθηκε σχετικά πρόσφατα ο Περικλής Ιακωβάκης ύστερα από πολύχρονη θητεία σ΄ ένα μικρό σωματείο της Δυτικής Πελοποννήσου. Και γι΄ αυτό δεν μάθαμε σε ποιον σύλλογο ανήκει ο «σπαρτιάτης» Λυκούργος Τσάκωνας , αναδυόμενο αστέρι του στίβου μας. Γερός να είναι.