Σε δέκα παράλληλες κινήσεις προχωρεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εξιχνιάσει τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια στις 19 Ιουλίου στην Ηλιούπολη. Ανάμεσα στ΄ άλλα, το ενδιαφέρον της Αστυνομίας έχει εστιαστεί και σε αντιεξουσιαστή με το ψευδώνυμο «Νετσάγεφ», δηλαδή το όνομα του ρώσου θεωρητικού της αναρχίας, αλλά και στις κινήσεις υπόπτων στη Θεσσαλονίκη και σε δύο πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας. 1. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στόχο να αξιοποιήσει κρίσιμες πληροφορίες για τις κινήσεις των δραστών από τις καταθέσεις των δύο συνοδών ασφαλείας- ενός αστυνομικού και ενός… ασφαλιστή- του άτυχου δημοσιογράφου. Οι δύο μάρτυρες έχουν αναφέρει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. δύο αξιοσημείωτα γεγονότα: ότι είδαν στην περιοχή τις κινήσεις ενός υπόπτου ΙΧ και ότι υπέστησαν έλεγχο από κάποιους αστυνομικούς με πολιτικά. Ωστόσο και οι δύο επισήμαναν ότι δεν αντελήφθησαν ότι ήταν υπό παρακολούθηση.

2. Εχουν ζητηθεί καταθέσεις από δεκάδες περιοίκους προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο χώρος από τον οποίο επόπτευαν τις κινήσεις του Σ. Γκιόλια και των δύο συνοδών του τα μέλη της «Σέχτας Επαναστατών». Οπως έλεγε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. « λες και τα μέλη της “Σέχτας” ήταν αόρατα. Οι γείτονες έχουν δει τις μοτοσικλέτες που συνόδευαν τον Σ. Γκιόλια, αλλά όχι αυτούς που τους παρακολουθούσαν…».

3. Εχουν ζητηθεί στοιχεία από τοπικές εταιρείες security, αλλά και από δημοτικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιοι από τους εργαζόμενους σε αυτές έχουν αντιληφθεί οτιδήποτε στην περιοχή όπου διέμενε ο Σ. Γκιόλιας ή αν έχει υπάρξει παραποίηση της στολής τους από τα μέλη της «Σέχτας Επαναστατών».

4. Γίνεται εκτεταμένη ανάλυση των κλήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή της Ηλιούπολης πριν και έπειτα από την αιματηρή επίθεση, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες. Στόχος αυτής της ανάλυσης είναι να βρεθούν κλήσεις κωδικοποιημένες, μικρής διάρκειας και από καρτοτηλέφωνα, ή τηλεκάρτες που χρησιμοποιήθηκαν μία φορά. Σημειώνεται πάντως ότι στην προηγούμενη προκήρυξή της η «Σέχτα Επαναστατών» είχε αναφέρει ότι ουδέποτε χρησιμοποιεί κινητά σε επιθέσεις της.

5. Επιχειρείται να αντληθούν εκμεταλλεύσιμα στοιχεία από υπολείμματα στο καμένο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες, αλλά και από τη φωτογραφία του οπλισμού της οργάνωσης που περιεχόταν στην προκήρυξή της. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν τους προμηθευτές της «Σέχτας Επαναστατών» σε έξι ποινικούς που έχουν αποκτήσει σχέσεις με αντιεξουσιαστές από το 2008 ως σήμερα.

6. Διεξάγεται μεγάλη έρευνα για να εντοπιστούν πέντε ύποπτοι αντιεξουσιαστές για τους οποίους υπήρχαν από πέρυσι υπόνοιες ότι έχουν ρόλο στη «Σέχτα Επαναστατών» και στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά έχουν εξαφανιστεί.

7. Ειδική έρευνα πραγματοποιείται για 28χρονο αντιεξουσιαστή που μεταβαίνει συχνά στη Θεσσαλονίκη και θεωρείται ότι διατηρεί επαφές με άλλους υπόπτους που διαμένουν στην περιοχή του Αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνει και ο αντιεξουσιαστής με το ψευδώνυμο «Νετσάγεφ», αλλά και ορισμένες ενέργειες υπόπτων σε δύο επαρχιακές πόλεις.

8. Αναζητούνται στοιχεία από σωφρονιστικά ιδρύματα σε δύο επίπεδα. Πρώτον για να χαρτογραφηθούν οι διασυνδέσεις μέσα στις φυλακές αντιεξουσιαστών και ποινικών- μερικοί από τους οποίους έχουν αποφυλακιστεί. Ακόμη έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί σε ποια ακριβώς περιστατικά μη χορήγησης πενθήμερων αδειών και σε ποιες παραβιάσεις σε βάρος των κρατουμένων μπορεί ν΄ αναφέρεται η «Σέχτα Επαναστατών» στην τελευταία της προκήρυξη.

9. Τα στοιχεία της επίθεσης κατά του Σωκράτη Γκιόλια συνδυάζονται με τα πληρέστερα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί- πιθανόν ανάμεσα σε αυτά κι ένα αποτύπωμα υπόπτου- για την αποστολή του φονικού δέματος-βόμβας στον Γιώργο Βασιλάκη στις 20 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως να υπάρξουν στα τέλη Αυγούστου δραστικές ενέργειες από πλευράς της Αστυνομίας.

Η επίθεση στην Αγία Παρασκευή
10. Ο φάκελος της επίθεσης κατά του Σωκράτη Γκιόλια εξετάζεται παράλληλα με αυτόν της αιματηρής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, αφού εκτιμάται ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν κοινοί δράστες.Το ενδεχόμενο η επίθεση στην Αγία Παρασκευή να έγινε με αφορμή την επικήρυξη λίγα 24ωρα νωρίτερα των επονομαζόμενων «ληστών με τα μαύρα» δίνει αντίστοιχες κατευθύνσεις στις έρευνες.