ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά του γάλακτος ίσως σταθούν αφορμή για να αναβιώσουν κάποια παλαιά φλερτ. Οπως πληροφορείται η στήλη, οι διοικήσεις της Vivartia και της ΜΕΒΓΑΛ εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, καθώς οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί στον κλάδο δεν επιτρέπουν αισιοδοξία για το μέλλον. Αλλωστε, όπως υποστηρίζουν πολλοί, μόνον οι συνενώσεις δυνάμεων και σε αυτόν τον τομέα της οικονομίας θα δημιουργήσουν ένα δίχτυ ασφαλείας απέναντι στην κρίση και στη μείωση της κατανάλωσης.

DΕΑL ΣΤΑ ΓΑΛΑΤΑ;
Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά του γάλακτος ίσως σταθούν αφορμή για να αναβιώσουν κάποια παλαιά φλερτ. Οπως πληροφορείται η στήλη, οι διοικήσεις της Vivartia και της ΜΕΒΓΑΛ εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, καθώς οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί στον κλάδο δεν επιτρέπουν αισιοδοξία για το μέλλον.

vvv
Αλλωστε, όπως υποστηρίζουν πολλοί, μόνον οι συνενώσεις δυνάμεων και σε αυτόν τον τομέα της οικονομίας θα δημιουργήσουν ένα δίχτυ ασφαλείας απέναντι στην κρίση και στη μείωση της κατανάλωσης.

vvv
Η συνεργασία των δύο εταιρειών στα δίκτυα (να διανέμονται προϊόντα της ΜΕΒΓΑΛ στην Αθήνα από το δίκτυο της Vivartia και τούμπαλιν στη Β. Ελλάδα) είναι από μόνος του ένας σημαντικός παράγοντας που έχει οδηγήσει τις δύο εταιρείες ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού η εξοικονόμηση στα κόστη θα είναι μεγάλη.

vvv
Υπενθυμίζεται ότι το (επεισοδιακό)

φλερτ των δύο εταιρειών χρονολογείται από τα τέλη του 2006, όταν η ΔΕΛΤΑ- επί ιδιοκτησίας κ. Δ. Δασκαλόπουλου τότε- συμφώνησε να αποκτήσει το 21% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια της κυρίας Μαίρης Χατζάκου , αλλά οι άλλοι μέτοχοι της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας, επικαλούμενοι το καταστατικό που απαιτούσε ομοφωνία για μετοχικές ανακατατάξεις, μπλόκαραν τη μεταβίβαση.

ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ
Μπορεί το πρώτο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών στο Δημόσιο να αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, στη Σαντορίνη ωστόσο το παράδειγμα εφαρμόζεται ήδη στην πράξη και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία.

vvv

Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για μια ιδιότυπη συγχώνευση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ένα είδος ΣΔΙΤ) και το αποτέλεσμα οδηγεί στην εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων, λειτουργικών εξόδων και πολλών άλλων επιβαρυντικών παραγόντων.

vvv
Από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας διεθνώς και όνειρο χιλιάδων μελλόνυμφων Κινέζων να περάσουν τον μήνα του μέλιτος στα πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού με θέα την Καλντέρα- όπως διατείνεται και η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού υπό τον κ. Π.

Γερουλάνο (σκίτσο)-, η Σαντορίνη έχει φροντίσει να εντάξει κάτω από την ίδια στέγη δύο από τα πιο βασικά γραφεία. vvv
Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν εάν στην προσπάθειά σας να επικοινωνήσετε με την Ενωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής λάβετε απάντηση από το Υποθηκοφυλακείο! Το νούμερο που έχετε καλέσει είναι σωστό, καθότι οι δύο υπηρεσίες συστεγάζονται.

ΠΟΡΙΣΜΑ

Παραδόθηκε στον τακτικό ανακριτή που διερευνά την υπόθεση της εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote έκθεση που είχε ζητηθεί και εκπονήθηκε από δύο ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες με κοινό συμπέρασμα ότι το τίμημα που καταβλήθηκε από την τότε θυγατρική του ΟΤΕ για την εξαγορά της Γερμανός ήταν εύλογο και ότι η Cosmote δεν υπέστη ζημιά ως αποτέλεσμα της εξαγοράς.

vvv
Η έκθεση των εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αναμένεται να οδηγήσει στην έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο, και να μη φθάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.

ΕΥΘΥΝΕΣ
Γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στον εκτελωνισμό αντικειμένων που διακινούνται μέσω ΕΛΤΑ και ο διευθυντής διοίκησης και επικοινωνίας της εταιρείας κ. Γ. Βλασσόπουλος μας ενημέρωσε ότι πράγματι υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις πλην όμως τα ΕΛΤΑ δεν φέρουν καμία ευθύνη, αλλά αντίθετα υπεύθυνες είναι οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές. Μάλιστα, όπως επισημαίνει, και τα ΕΛΤΑ πιέζουν για την ταχύτερη διεκπεραίωση των τελωνειακών διαδικασιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk