«Μπάνια; Πού να βρω χρόνο; Από το πρωί ως το βράδυ δουλεύω, και κάνει και μια ζέστη αυτές τις ημέρες…». Αλλοι επιλέγουν το Ναύπλιο για διακοπές για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, να ρίξουν τις βουτιές τους σε κάποια παραλία του Αργολικού κόλπου, και άλλοι μετράνε δρόμους, χωράφια κ.ο.κ. Ο Κώστας Αντωνιάδης είναι τοπογράφος μηχανικός. Αυτή είναι η δουλειά του. Για να εξασφαλίζει τα προς το ζην. Τα προς το ευ ζην τού τα εξασφαλίζει(;) η ενασχόλησή του με την ποπ-ροκ μουσική και με το αγγλόφωνο συγκρότημά του, τους GΑD. «Υπάρχουν πλέον επαγγελματικές υποχρεώσεις σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της εργασίας μου.Δέκα χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά». Παράλληλα βρίσκει χρόνο να συμμετέχει και στους GΑD (Generalized Αnxiety Disorder- Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή, όπως μεταφράζουν οι ίδιοι τα αρχικά τους), οι οποίοι προσφάτως κυκλοφόρησαν το δεύτερό τους άλμπουμ με τίτλο «Ρerfect Crime».

«Ρωτάς ποιο είναι το… τέλειο έγκλημα. Ε, ό,τι συντελείται στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα των ημερών μας. Ετσι όπως πάει η ζωή μας, ό,τι έχουν/έχουμε κατακτήσει οι εργαζόμενοι τείνει να εξαφανιστεί. Βαλλόμαστε πανταχόθεν.

Το…τέλειο έγκλημα αφορά εν ολίγοις την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας». Ο Κώστας Αντωνιάδης χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ναυτικό της ξηράς», εξαιτίας των συνεχών ταξιδιών που είναι αναγκασμένος να κάνει, αλλά καθόλου τυχερό γι΄ αυτό. «Δέκα χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά.Κάπου κουράζομαι πια.Και κάτι ακόμη:όποιες εμπειρίες αποκομίζω από αυτά τα ταξίδια δεν τις μεταφέρω στη μουσική. Τι εννοώ… Είμαι τόσο κουρασμένος που θέλω να επιστρέψω στο σπίτι μου και να κοιτάω το ταβάνι». Αλλιώς τον φανταζόμαστε τον μουσικό. Να μετουσιώνει τα βιώματά του σε μουσική και τραγούδι. «Καλά, δεν εννοώ ότι οι GΑDβρίσκονται σε μια γυάλα μακριά από την καθημερινότητα. Ούτε είμαστε οι τύποι που έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα (κυρίως τα οικονομικά) και κάνουν το χόμπι τους. Δεν ζούμε από τη μουσική. Στην παρέα μας υπάρχει και γιατρός που εργάζεται σε ασθενοφόρο,και ίσως αυτό μάς δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων». Κινήσεις ελευθερίας που όμως τις βλέπει να περιορίζονται. «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγοσε ό,τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Τα αποδεχόμαστε όλα με απάθεια. Σαν όλα όσα γίνονται να είναι τελείως φυσιολογικά.Αλλά είμαστε και εμείς υπεύθυνοι.Με πιάνει κατάθλιψη. Αυτή η κρίση βγάζει στην επιφάνεια και τις ευθύνες που είχαμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι απαισιόδοξος.Πάμε προς το χειρότερο» .

Μήπως γι΄ αυτό υπάρχει η μουσική; Για να βοηθήσει τον κόσμο να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα; Ο Κώστας Αντωνιάδης δίνει σε αυτή την άποψη τη δική του ερμηνεία. « Οι GΑD δεν κάνουν πολιτικό τραγούδι,δεν είναι πολιτικό συγκρότημα.Αλλωστε θεωρώ ότι τα πράγματα στη μουσική είναι πολύ αγνά. Ούτε θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο ούτε να φέρουμε τα πάνω κάτω.Μας ενδιαφέρει ως συγκρότημα να έχουμε μια αξιοπρεπή διαδρομή, συνέχεια και συνέπεια στις δουλειές μας.Δεν είμαστε εμείς που θα φέρουμε τα νέα δεδομένα.Ποπ-ροκ μουσική κάνουμε.Για άλλους καλή και για άλλους κακή.Απλώς θεωρώ ότι είμαστε αρκετά μοντέρνοι στην αντίληψή μας». Ή πολύ προσγειωμένος ακούγεται ή πολύ παραδομένος. «Πιστεύω ότι σήμερα η ειλικρίνεια είναι περισσότερο σημαντική από την παρεμβατικότητα. Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι πολλοί θέλουν να φέρουν κάτι καινούργιο,αλλά το κάνουν με τέτοιον τρόπο ώστε τους γυρίζει μπούμερανγκ».

Οι GΑD συμπληρώνουν εφέτος έξι χρόνια παρουσίας στην αγγλόφωνη ποπροκ σκηνή, από τη στιγμή που ο Ηρακλής Αναστασιάδης και ο Κώστας Αντωνιάδης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Το 2007 παρουσίασαν το πρώτο τους άλμπουμ «System my fall» που έκανε αρκετά κεφάλια φίλων της μουσικής να στραφούν προς το μέρος τους. «Για τους mainstream θεωρούμαστε alternative και για τους alternative θεωρούμαστε mainstream.Αλλά δεν πειράζει. Ισως και αυτό είναι μέρος της όποιας επιτυχίας έχουμε σημειώσει τα έξι-επτά αυτά χρόνια». Οταν ξεκινούσε αυτό το ταξίδι ο Κώστας Αντωνιάδης ήθελε να γίνει φίρμα. «Ηθελα να γίνω φίρμα, διάσημος. Σήμερα θέλω να γίνει διάσημη η μουσική μας. Σήμερα είμαι χαρούμενος όταν δεν με ξέρει κανείς. Οταν δεν με αναγνωρίζουν οι υπάλληλοι στα κλαμπ όπου παίζουμε» .

Οι GΑD αποτελούνται από τους Ηρακλή Αναστασιάδη,κίμπορντς,Κώστα Αντωνιάδη,φωνητικά,Αντώνη Αντωνιάδη,κιθάρες,Σπύρο Παπακότση,ντραμς,και Μιχάλη Σεμερτζόγλου,μπάσο.Περισσότερες πληροφορίες στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις http: //www.

myspace.com/gadgreece και www.gadmusic.gr. To βίντεο του σινγκλ «Waves» στο youtube.com έχει περί τις 90.000 προβολές.