«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην επαρχία Σιντ του Πακιστάν, καθώς οι φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, που σάρωσαν το βόρειο τμήμα της χώρας, έχουν συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους και στο νότο. Την ίδια ώρα, σφοδρή κριτική δέχεται ο πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, επειδή δεν διέκοψε την περιοδεία του στο εξωτερικό για να επιστρέψει στη, χτυπημένη από τους μουσώνες, χώρα.

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές στην επαρχία Σιντ έχουν απομακρύνει 500.000 κατοίκους, που ζουν κοντά στον Ινδό ποταμό, αφού εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Οι μουσώνες που πλήττουν το Πακιστάν έχουν προκαλέσει τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της χώρας και τα στοιχεία είναι δραματικά: 1.600 νεκροί και 12 εκατ. πληγέντες.

Την ίδια ώρα, έντονη κριτική δέχεται ο πρόεδρος της χώρας Ασίφ Αλί Ζαρντάρι επειδή δεν διέκοψε την περιοδεία του στο εξωτερικό για να επιστρέψει στο Πακιστάν.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο ΒΒC, απάντησε στις κατηγορίες, λέγοντας ότι γίνονται τα δέοντα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ανακούφιση των πληγέντων και πως, παρόλο που βρίσκεται στο εξωτερικό, ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση.

Παράλληλα, υποστήριξε πως έχει εξασφαλίσει την παροχή βοήθειας από τα κράτη που επισκέφθηκε (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γαλλία και Βρετανία).