Αποκλεισμένη παραμένει η Γαύδος

Ανάβουν τα αίματα στη Γαύδο λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού του νησιού, καθώς τα πλοία που το συνέδεαν με την Κρήτη δεν θεωρούνται πλέον ασφαλή βάσει των διεθνών κριτηρίων ναυσιπλοΐας και δεν μπορούν να κάνουν μεταφορές. Από την 1η Ιουλίου, σε εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για την ασφάλεια των επιβατών, δεν επιτρέπεται στα πλοία ανοικτού τύπου «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» να μεταφέρουν επιβάτες στο νησί. Στο νησί φθάνουν πλέον μόνο μικρά σκάφη από την Παλαιοχώρα Χανίων και το οχηματαγωγό «Σοφία Π» δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 8.

Ανάβουν τα αίματα στη Γαύδο λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού του νησιού, καθώς τα πλοία που το συνέδεαν με την Κρήτη δεν θεωρούνται πλέον ασφαλή βάσει των διεθνών κριτηρίων ναυσιπλοΐας και δεν μπορούν να κάνουν μεταφορές. Από την 1η Ιουλίου, σε εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για την ασφάλεια των επιβατών, δεν επιτρέπεται στα πλοία ανοικτού τύπου «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» να μεταφέρουν επιβάτες στο νησί.

Στο νησί φθάνουν πλέον μόνο μικρά σκάφη από την Παλαιοχώρα Χανίων και το οχηματαγωγό «Σοφία Π» δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 8.30 το πρωί, που μπορούν να αντιμετωπίσουν μόλις το 20% των αναγκών της τουριστικής περιόδου, η οποία φέτος κινδυνεύει να χαθεί για το ακριτικό νησί. Αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα τουρίστες αναγκάστηκαν να αναχωρήσουν με ιδιωτικά σκάφη.

Χθες, έπειτα από απόφαση λαϊκής συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων και παραθεριστών του νησιού στο λιμάνι της Καραβέ, με κεντρικό σύνθημα «Ενα καράβι για τη Γαύδο- όχι άλλα ψέματα». Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν τον λιμένα με βάρκες και καΐκια, διαμαρτυρόμενοι για το «μπλόκο» που έχει υποστεί το νησί και ζήτησαν την άμεση επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος.

Η Γαύδος έχει επιστρέψει στην κυριολεξία πολλές δεκαετίες πίσω, καθώς οι επισκέπτες της την προσεγγίζουν με μεγάλη και πολύωρη ταλαιπωρία, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται οι εκδρομές εν μέσω τουριστικής σεζόν. «Βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση από τα τέλη Ιουνίου. Εκτοτε, είμαστε σε επικοινωνία με τους αρμοδίους, όμως δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημά μας. Εξυπηρετούμαστε μόνο από μικρά πλοία που έρχονται από την Παλαιοχώρα και χρειάζονται τέσσερις ώρες για να φτάσουν στη Γαύδο» τονίζει ο κοινοτάρχης κ. Σ. Λαμπάκης. «Το αποτέλεσμα είναι να ακυρωθούν όλες οι κρατήσεις, οι επαγγελματίες να μη δουλεύουν και οι οικογένειες να μην μπορούν να επισκεφθούν τη Γαύδο» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk