ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Στην Τήνο με μια κιθάρα
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης (φωτογραφία) επιλέγει τον πιο απλό τρόπο να μας διηγηθεί τις ιστορίες του. Μια κιθάρα θα συνοδεύει τη φωνή του στη συναυλία που πραγματοποιείται στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στη Χώρα της Τήνου. Θα ακουστούν τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και άλλα, αγαπημένων του ελλήνων και ξένων συνθετών. Ωρα έναρξης: 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ
Ευριπίδειος «Ορέστης» στην Καβάλα

Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη παρουσιάζεται από το Εθνικό στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα. Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς. Ερμηνεύουν: Νίκος Κουρής (φωτογραφία), Στεφανία Γουλιώτη, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Καραθάνος, Τάνια Τρύπη, Χρήστος Στέργιογλου, Μανώλης Μαυρομματάκης. Σκηνικά-κοστούμια: Γιοχάνες Σουτς. Ωρα έναρξης: 21.00.

ΘΕΑΤΡΟ
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει στη Λευκάδα τον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Παίζουν οι Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Τάκης Παπαματθαίου, Ελένη Κρίτα, Νικολέττα Βλαβιανού, κ.ά.

Λευκάδα. Ωρα έναρξης: 21.00. Η Κάρμεν Ρουγγέρηδιασκευάζει και σκηνοθετεί την Ομήρου «Οδύσσεια» για τους μικρούς της φίλους. Απόψε το έργο παρουσιάζεται στην Κυπαρισσία. Κυπαρισσία. Ωρα έναρξης: 21.00. Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης παρουσιάζει τον «Εμπορο της Βενετίας» του Σαίξπηρ στις Αρχαίες Κλεωνές της Νεμέας. Παίζουν, μεταξύ άλλων, οι Χρήστος Καλαβρούζος, Γιώργος Μωρόγιαννης, Γεωργία Γεωργόνη. Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης, Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Νεμέα, πληροφορίες στο τηλ. 2740 31233. Ωρα έναρξης:

21.00.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλοςκαι η Ευανθία Ρεμπούτσικα δίνουν συναυλία στη Σάνη της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του Sani Festival.

Χαλκιδική, πληροφορίες τηλ.

2310 317.327. Ωρα έναρξης:

21.00.

Ο Ντέμης Ρούσσοςδίνει συναυλία στο Δίον, στον Ολυμπο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του με τίτλο «Βeing Demis».

Δίον. Ωρα έναρξης: 21.00. Η Χάρις Αλεξίουκαι η Μάρθα Φριντζήλα συνεχίζουν την καλοκαιρινή περιοδεία τους με μία εμφάνιση στη Χαλκίδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο του ρεπερτορίου τους.

Χαλκίδα. Ωρα έναρξης: 21.00.