Αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε χθες,Πέμπτη ότι τρία μικρά παιδιά που βαφτίστηκαν με ονόματα ναζιστικής έμπνευσης, όπως ο «μικρός Αδόλφος Χίτλερ», θα πρέπει να απομακρυνθούν από τους γονείς τους.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2008, όταν οι υπάλληλοι σε ένα σούπερ-μάρκετ αρνήθηκαν να διακοσμήσουν μια τούρτα γενεθλίων με το όνομα ενός από τα παιδιά, τα οποία σήμερα είναι ηλικίας από δύο έως τεσσάρων ετών.

Τα παιδιά, ο Αδόλφος Χίτλερ Κάμπελ, η Τζόισλιν Άριαν Νέισον (Αρεία Φυλή) Κάμπελ και η Χόνσλιν Χίνλερ Τζίνι Κάμπελ έχουν δοθεί σε ανάδοχους γονείς από τον Ιανουάριο του 2009.

Η απόφαση του εφετείου του Νιου Τζέρσι ανατρέπει την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, το οποίο είχε εκτιμήσει πως δεν υπήρχαν αρκετές ενδείξεις ότι οι γονείς, ο Χιθ και η Ντέμπορα Κάμπελ, κακομεταχειρίζονταν τα παιδιά τους.

Το εφετείο δικαιολόγησε την απόφασή του να πάρει από τους γονείς την επιμέλεια των παιδιών με το σκεπτικό ότι ο 37χρονος Χιθ είναι άεργος λόγω ιατρικών και ψυχολογικών προβλημάτων και επιπλέον είναι αγράμματος. Η σύζυγός του, η 27χρονη Ντέμπορα, πάσχει επίσης από ψυχικό νόσημα.