Δύο τραυματίες από πτώση ελικοπτέρου στην Κρήτη

Δύο σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της πτώσης ιδιωτικού ελικοπτέρου χθες λίγο πριν από τις 12.10 το μεσημέρι από ύψος 15 μέτρων, στην περιοχή Καστελλάκια Ρεθύμνου. Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε πλύση των μονωτήρων των Γραμμών Υψηλής Τάσης (150 κιλοβόλτ) της ΔΕΗ και έπεσε όταν ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Ο πιλότος του ελικοπτέρου νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο δεύτερος τραυματίας, χειριστής του ειδικού μηχανήματος εκτόξευσης νερού με το οποίο γινόταν ο καθαρισμός των πυλώνων της ΔΕΗ, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Δύο σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της πτώσης ιδιωτικού ελικοπτέρου χθες λίγο πριν από τις 12.10 το μεσημέρι από ύψος 15 μέτρων, στην περιοχή Καστελλάκια Ρεθύμνου. Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε πλύση των μονωτήρων των Γραμμών Υψηλής Τάσης (150 κιλοβόλτ) της ΔΕΗ και έπεσε όταν ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο δεύτερος τραυματίας, χειριστής του ειδικού μηχανήματος εκτόξευσης νερού με το οποίο γινόταν ο καθαρισμός των πυλώνων της ΔΕΗ, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ο 35χρονος υπάλληλος, που πραγματοποιούσε την πλύση των καλωδίων με νερό, μόλις αντιλήφθηκε ότι το ελικόπτερο έπεφτε, πήδηξε από αυτό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στη λεκάνη.

Ο 36χρονος κυβερνήτης εγκλωβίστηκε στο ελικόπτερο μετά την πτώση και απελευθερώθηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής. Ο ιδιοκτήτης του ελικοπτέρου, που επέβλεπε τη διαδικασία, καθώς είναι ο εργολάβος της εταιρείας η οποία είχε αναλάβει τον καθαρισμό, μεταφέρθηκε και αυτός στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου καθώς, όπως διαπιστώθηκε, εξαιτίας του σοκ υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η υγεία του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Τη συμπαράστασή της προς τους δύο τραυματίες εκφράζει η διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία δηλώνει επίσης ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις αρμόδιες Αρχές για τη διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk