Λιγότεροι επισκέπτες Διαμαρτυρία κατοίκων της Γαύδου για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού

To λιμάνι της Γαύδου απέκλεισαν το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι του ακριτικού νησιού, που διαμαρτύρονται για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό τους. Βάσει κοινοτικής οδηγίας δεν επιτρέπεται σε πλοία ανοικτού τύπου να μεταφέρουν επιβάτες στο νησί.

<b>Λιγότεροι επισκέπτες </b>Διαμαρτυρία κατοίκων της Γαύδου για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού | tovima.gr

To λιμάνι της Γαύδου απέκλεισαν το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι του ακριτικού νησιού, που διαμαρτύρονται για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό τους.

Την απόφαση για αποκλεισμό πήρε η γενική συνέλευση των κατοίκων, «σε μια ύστατη προσπάθεια να ακουστεί η φωνή μας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοτάρχης Στρατής Λαμπάκης.

Οι κάτοικοι, σε νέα συνέλευση τους, θα επανακαθορίσουν τη στάση τους, ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο κ. Λαμπάκης, οι απώλειες από τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού στον τομέα του τουρισμού αγγίζουν το 80%.

Από την 1η Ιουλίου, με βάση κοινοτική οδηγία. δεν επιτρέπεται στα πλοία ανοικτού τύπου «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» να μεταφέρουν επιβάτες στο νησί.

Παρά τις προσπάθειες, λύση μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί, με αποτέλεσμα το νησί ουσιαστικά να είναι αποκομμένο.

Δρομολόγια προς τη Γαύδο εκτελούν μόνο μικρά πλοιάρια από την Παλαιόχωρα, τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό επιβατών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk