Επίδειξη της ελληνικής φιλοξενίας στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να κάνει σήμερα στη Ρόδο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας, σε μια περίοδο όπου πολλά ελληνικά νησιάειδικά όσα είναι κοντά στα τουρκικά παράλια- υποδέχονται πλήθος τούρκων επισκεπτών. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν σήμερα ανεπίσημα στη Ρόδο, όπου και ο κ. Δρούτσας θα παραθέσει ιδιωτικό γεύμα στον κ. Νταβούτογλου και στην οικογένειά του.

Ο κ. Νταβούτογλου, ο οποίος κάνει διακοπές στα τουρκικά παράλια, απέναντι από τη Ρόδο, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο κ. Δρούτσας βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Στη συνομιλία που είχαν, ο κ. Δρούτσας άδραξε την ευκαιρία και προσκάλεσε τον κ. Νταβούτογλου στο νησί για ένα ελληνικό γεύμα με θαλασσινά, στο οποίο θα παρευρεθούν οι σύζυγοι των δύο πολιτικών, αλλά και η κόρη και ο γαμπρός του τούρκου υπουργού.

Ο κ. Δρούτσας (ο οποίος έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί το Καστελόριζο και τη Ρω) αν και ανεπίσημο το γεύμα, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά μετά και τις προ ημερών επισκέψεις του σε Πρίστινα και Βελιγράδι, ενώ στο επίκεντρο δεν αποκλείεται να βρεθούν και οι τελευταίες κινήσεις των τουρκικών ερευνητικών σκαφών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.