BHMAτοδότηs

Ποια κυρία του ΠαΣοΚ της Βόρειας Ελλάδας, η οποία ετοιμάζει τις βαλίτσες της για να συμμετάσχει στο προσκύνημα που θα γίνει στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά, επικοινώνησε με Ποντίους οι οποίοι έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν το μοναστήρι για να τους ρωτήσει τι είδους παπούτσια είναι καλύτερο να φορέσει: τακούνια (που της δίνουν έναν αέρα μεγαλοπρεπούς θηλυκότητας) ή ένα πιο ίσιο ζευγάρι (που παρ΄ ότι δεν την κολακεύει ιδιαίτερα διευκολύνει την πεζοπορία); Την πιθανότητα να πάρει τον ανήφορο ξυπόλυτη, όπως κάνουν οι ταμένες προσκυνήτριες σε άλλες Παναγίες- όπως στη Μεγαλόχαρη της Τήνου- δεν τη συζήτησε καν.

Ποια κυρία του ΠαΣοΚ της Βόρειας Ελλάδας, η οποία ετοιμάζει τις βαλίτσες της για να συμμετάσχει στο προσκύνημα που θα γίνει στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά, επικοινώνησε με Ποντίους οι οποίοι έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν το μοναστήρι για να τους ρωτήσει τι είδους παπούτσια είναι καλύτερο να φορέσει: τακούνια (που της δίνουν έναν αέρα μεγαλοπρεπούς θηλυκότητας) ή ένα πιο ίσιο ζευγάρι (που παρ΄ ότι δεν την κολακεύει ιδιαίτερα διευκολύνει την πεζοπορία); Την πιθανότητα να πάρει τον ανήφορο ξυπόλυτη, όπως κάνουν οι ταμένες προσκυνήτριες σε άλλες Παναγίες- όπως στη Μεγαλόχαρη της Τήνου- δεν τη συζήτησε καν. Ωστόσο, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, ένα τάμα μπορεί και να βοηθούσε. (Ναι, όπως θα καταλάβατε από το σκίτσο, πρόκειται για την υφυπουργό Εσωτερικών κυρία Θεοδώρα Τζάκρη – βοήθειά της!)

***

Η αλήθεια είναι ότι η Παναγία Σουμελά (μεγάλη η Χάρη της!) στη δική μου περίπτωση το έχει κάνει το θαύμα της: αυτή την εποχή, των ισχνών (ειδησεογραφικών) αγελάδων, όπου δηλαδή οι περισσότεροι πολιτικοί απουσιάζουν για διακοπές και με δυσκολία βρίσκω υλικό για την παρούσα στήλη, με εφοδιάζει με εξαιρετικές ειδήσεις! Τις προάλλες σας έγραφα για το νέο… χτύπημα του βορειοελλαδάρχη, νομάρχη Θεσσαλονίκης και φιλόδοξου περιφερειάρχη κ. Π. Ψωμιάδη : ο οποίος ζήτησε από τους Ποντίους να του στείλουν τα ονόματα των νεκρών τους, τα οποία στη συνέχεια θα μετέφερε στη μονή- ο ίδιος- για να μνημονευτούν από τους ιερείς. Προκαλώντας την ενόχληση ποντιακών σωματείων (ανάμεσά τους, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος), που είδαν σε αυτή την πρωτοβουλία άλλη μία προσπάθεια να τονίσει το μεγαλείο της ποντιακής καρδιάς του, το ξεχωριστό της παρουσίας του, τον πατριωτισμό του κ.λπ., κ.λπ., χρησιμοποιώντας την κορυφαία θρησκευτική εορτή τους. Ενοχλώντας και μια επιφανή Ποντία, η οποία, αποφάσισε να μην του χαριστεί.

«Κανένας μας,αν έχει συνείδηση και αν στηρίζει την προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος θα τελέσει στη μονή λειτουργία για πρώτη φορά ύστερα από 88 χρόνια, δεν εξουσιοδοτείται αφ΄ εαυτού να μεταφέρει με fax ή με e-mail ονόματα κεκοιμημένων αγαπημένων αλλά όχι ξεχασμένων συγγενών μας» δήλωσε η κυρία Βούλα Πατουλίδου. Η οποία προτείνει: «Ας είμαστε προσεκτικοί εκείνη την ημέρα, στις 15 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, να μην πάει στράφι η προσπάθεια του Πατριάρχη μας να μαλακώσει τις ψυχές όλων όσοι τον ακολουθούνχωρίς να επιδιώκουν να τον προσπεράσουν» . Τι απαντάει άραγε ο κ. Ψωμιάδης στις έμμεσες πλην σαφείς κατηγορίες ότι επιχείρησε… αντικανονική προσπέραση;

***

Ηταν έτοιμοι να τον δηλώσουν στις Αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού τον νομάρχη Ζακύνθου κ. Δ. Γάσπαρο, όταν την ημέρα κατά την οποία αποφασίστηκε η επίταξη των απεργούντων οδηγών βυτιοφόρων δεν μπορούσαν να τον βρουν πουθενά. Πυκνά τα τηλεφωνήματα από επιτελείς της κυβερνήσεως στο γραφείο του, στην οικεία του, στο κινητό του. Για να τον ενημερώσουν για το τι έπρεπε να πράξει ώστε να αρχίσει να αποκαθίσταται η τάξη, δηλαδή να ρέει η βενζίνη, στο νησί του. Και ώστε να ξαναπάρει μπρος ο (φρεναρισμένος) τουρισμός στον οποίον επενδύει πολύ το όμορφο Τζάντε. Γάσπαρος εδώ, Γάσπαρος εκεί, Γάσπαρος πουθενά… «Αναπάντητες κλίσεις παντού» που λέει και το τραγούδι. Τι είχε συμβεί; Οπως μαθαίνω από τους γνωρίζοντες τις… επικοινωνιακές τακτικές του νομάρχη, είχε κλείσει όλα τα τηλέφωνα θεωρώντας ότι αν έπαιρνε γραμμή από το Μαξίμου θα ήταν σαν να διευκόλυνε την κυβέρνηση στο έργο της. Και ένα παιδί της ΝΔ δεν θα επέτρεπε ποτέ κάτι τέτοιο στον εαυτό του!

***

Στην αρχή των συσκέψεων για το θέμα της ΔΕΗ, στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν πέντε, όχι «Μικροί νέγροι» (α λα Αγκαθα Κρίστι ), αλλά κυβερνητικοί: Η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, ο υπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χ.Παμπούκης, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Ν. Αθανασάκης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου . Στη μέση της συζήτησης ο κ. Παπακωνσταντίνου αποχώρησε, διότι έπρεπε να παραστεί σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα οικονομικά μας χάλια. Λίγο μετά αποχώρησε και η κυρία Μπιρμπίλη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Οι τρεις εναπομείναντες είπαν να συνεχίσουν και επειδή ήταν δροσερά στην αίθουσα (πού να τρέχεις με τέτοιο λάλαρο…) και για να μην πάει στράφι η συνάντηση- κουβέντα να γίνεται, να περνά η ώρα. Συμφώνησαν όμως να μη διαρρεύσει τίποτε από αυτά που θα έλεγαν. Για να φανεί, υποθέτω, ότι η κυβέρνηση έχει κάποιο μυστηριώδες σχέδιο. Εχει;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk