Με 19 αθλητές και 10 αθλήτριες θα πάρει μέρος η Ελλάδα στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που θα διεξαχθούν από 14 έως 26 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη. Οι 29 αθλητές μας θα μετάσχουν σε 9 από τα 26 αθλήματα που περιλαμβάνει το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η Ελλάδα, όπως συμβαίνει από το 1928 και έπειτα στους Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θα παρελάσει και πάλι πρώτη στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί σε μία θαλάσσια πλατφόρμα.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι ο Γιάννης Καρράς, μέλος της ΕΟΕ και πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κωπηλασίας. «Η αποστολή μας θα μείνει στο Ολυμπιακό χωριό, όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές θα έχει στη διάθεσή της όλες τις ανέσεις για άρτια διαμονή. Στόχος μας σε αυτήν την πρώτη διοργάνωση είναι η καλή αγωνιστική παρουσία.

Οι Έλληνες αθλητές μετέχουν στους αγώνες ύστερα από μία διαδικασία προκρίσεων με κριτήρια που επέβαλαν οι Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Παράλληλα προσδοκούμε όλοι οι αθλητές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο πολιτιστικό κομμάτι των αγώνων και ουσιαστικά να εισέλθουν πανέτοιμοι στις επόμενες Ολυμπιακές διοργανώσεις» αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιάννης Καρράς.

Την ελληνική αποστολή συγκροτούν οι εξής:

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Τσάκου Ελισάβετ, Ηλιόπουλος Νικόλαος

ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Κουταβάς Απόστολος

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Δούκας Ευστράτιος (Windsurfer (Techno 293))

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Βλάχος Λάμπρος (FIBA 33), Παναγιωταράς Σπυρίδων (FIBA 33), Τσιλούλης Θεόδωρος (FIBA 33), Τσελεντάκης Εμμανουήλ (FIBA 33)

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Μιχαλάκα Μαρία (50-100-200μ πρόσθιο), Καρπουζλής Ιωάννης (50-100-200μ πρόσθιο), Σαμιλίδης Παναγιώτης (100-200μ. πρόσθιο, 200μ. μικτή ατομική)

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Νταλαμάγκα Λυδία (2-), Διαμαντή Ελένη (2-), Λαμπρίδης Απόστολος (2-), Ναστόπουλος Μιχάλης (2-)

ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Ζαρντιασβίλι Αλέξιος (+91κ.)

ΣΤΙΒΟΣ

Ευαγγελάκος Πέτρος (Δισκοβολία), Ζαγορα Αλεξάνδρα (Ύψος), Θεοδωροπούλου Αικατερίνη (5.000μ. Βάδην), Μπερδούση Αικατερίνη (3.000μ.), Σενικίδης Δημήτριος (Σφαιροβολία), Προσκυνητοπούλου Αγάπη (Σφυροβολία), Τσιώκος Νικόλαος (Τριπλούν), Κυριακουλάκος Ιάσων (Μήκος), Φυλλαδιτάκης Νεκτάριος (Σφυροβολία), Ψαράκη Ευαγγελία (Δισκοβολία), Χρυσανθόπουλος Θεόδωρος (Επί κοντώ)

ΤΖΟΥΝΤΟ
Ντανατσίδης Αλέξιος (+66κ. ως -81κ.)

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Παρασκευοπούλου Ζωή