Παρέλαση διασημοτήτων φαίνεται ότι επιχειρεί το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο προκειμένου να αναδείξει τις τουριστικές του μονάδες. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αναβολή της επίσκεψης της Λατινοαμερικανίδας τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ, τώρα στα κατεχόμενα αναμένεται η γνωστή τραγουδίστρια Ριάνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, η γνωστή τραγουδίστρια έκλεισε συμφωνία για να παραστεί στη θεμελίωση επτάστερου ξενοδοχείου με την ονομασία «Fashion Castle». Τη συμφωνία φαίνεται να έκλεισε ο ιδιοκτήτης του ισπανικού Fashion TV, Γιλμάζ Μπεκτάς, ο οποίος πρόκειται να ανεγείρει το ξενοδοχείο γκρεμίζοντας ένα παλαιότερο ξενοδοχειακό συγκρότημα που υπάρχει στην ίδια τοποθεσία.

Η κυπριακή έκδοσή της εφημερίδας Καθημερινή σημειώνει ότι η εν λόγω συμφωνία έκλεισε έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ. Η τραγουδίστρια φέρεται να έχει λάβει 250 χιλιάδες δολάρια ως προκαταβολή και το υπόλοιπό ποσό θα το εισπράξει μόλις φθάσει στα κατεχόμενα. Η Ριάνα θα βρεθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στην Κερύνεια για τέσσερις ώρες και θα τραγουδήσει δέκα τραγούδια.

Ο Γιλμάζ Μπεκτάς σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους επισήμανε ότι, λαμβάνοντας υπ’ όψη του το ενδεχόμενο της παρεμπόδισης της έλευσης της τραγουδίστριας στα κατεχόμενα, έκλεισε συμφωνία και με δεύτερη σταρ, η οποία θα την αναπληρώσει αν προκύψει ανάγκη.

Σύμφωνα με την τουρκική Vatan, εκτός από τον κ. Μπεκτάς, συνέταιροι του «Fashion Castle» είναι ο Silvano Bulgari και ο Micheal Adam (ιδιοκτήτης του Fashion TV). Ο κ. Μπεκτάς έχει συμφωνήσει με τον κ. Adam για συνεργασία στο «Fashion Tv» και την προώθηση της τουριστικής εκστρατείας των κατεχομένων μέσα από αυτό το κανάλι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Milliyet, την ανέγερση του «Fashion Castle» έχει αναλάβει ιταλική κατασκευαστική εταιρία ενώ στη χρηματοδότησή του φέρεται να εμπλέκεται η γερμανικής Deutsche Bank.