Τεστ αντοχής και για τις κινεζικές τράπεζες

Η ρυθμιστική επιτροπή τραπεζών της Κίνας ανακοίνωσε ότι τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας θα υποβληθούν σε νέο γύρο stress tests προκειμένου να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι από το ενδεχόμενο σκάσιμο της «φούσκας» στην αγορά ακινήτων. Η δοκιμασία θα βασιστεί στο υποθετικό σενάριο της υποχώρησης των τιμών των ακινήτων κατά 60%. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει λάβει η έκρηξη της οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα είναι ότι το αντίστοιχο σενάριο του 2009 προέβλεπε πτώση κατά 30%.

Η ρυθμιστική επιτροπή τραπεζών της Κίνας ανακοίνωσε ότι τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας θα υποβληθούν σε νέο γύρο stress tests προκειμένου να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι από το ενδεχόμενο σκάσιμο της «φούσκας» στην αγορά ακινήτων. Η δοκιμασία θα βασιστεί στο υποθετικό σενάριο της υποχώρησης των τιμών των ακινήτων κατά 60%. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει λάβει η έκρηξη της οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα είναι ότι το αντίστοιχο σενάριο του 2009 προέβλεπε πτώση κατά 30%. Η ρυθμιστική αρχή «ομολογεί» εμμέσως ότι ο δυνητικός κίνδυνος από το… ξεφούσκωμα της αγοράς ακινήτων έχει διπλασιαστεί μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην αλματώδη άνοδο του τραπεζικού δανεισμού, ο οποίος έφτασε το 1,4 τρισ. δολάρια την περασμένη χρονιά. Οι κερδοσκόποι έχουν αρχίσει ήδη να στοιχηματίζουν ότι οι κινεζικές τράπεζες δεν πρόκειται να αντέξουν αν οι τιμές υποχωρήσουν περισσότερο από 30%. Στη φωτογραφία, υποκατάστημα της κινεζικής Εverbright Βank στο Πεκίνο.(ΝΕLSΟΝ CΗΙΝG/ΒLΟΟΜΒΕRG)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk