αντιεξουσιαστικά

Εξι ελληνικές και τρεις κυπριακές τράπεζες συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των 1.000 κορυφαίων τραπεζών του κόσμου, όπως δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Τhe Βanker». Οι περισσότερες μάλιστα βρίσκονται μέσα στις πρώτες 250. Η ταξινόμηση βασίζεται στον Δείκτη Πρωτοβάθμιου Κεφαλαίου (Τier 1 Ratio). Αναλυτικά η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στην 100ή θέση χωρίς μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη ταξινόμηση, η Αlpha στην 115η (από την 112η), η Πειραιώς στην …

Ανεβαίνουν επίπεδο
Εξι ελληνικές και τρεις κυπριακές τράπεζες συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των 1.000 κορυφαίων τραπεζών του κόσμου, όπως δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Τhe Βanker». Οι περισσότερες μάλιστα βρίσκονται μέσα στις πρώτες 250. Η ταξινόμηση βασίζεται στον Δείκτη Πρωτοβάθμιου Κεφαλαίου (Τier 1 Ratio).

* * *
Αναλυτικά η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στην 100ή θέση χωρίς μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη ταξινόμηση, η Αlpha στην 115η (από την 112η), η Πειραιώς στην 164η (από την 170η), η ΜΡΒ στη 209η (από την 240η), η Τράπεζα Κύπρου στη 228η (από την 282η), το ΤΤ στη θέση 330 (από την 530ή), η Αγροτική στην 338η (από 431η), η Ελληνική Τράπεζα στην 664η (από την 652η) και η Ρrobank στην 758η (από την 850ή).

Καυτή πατάτα
Το «σίριαλ» των φαρμάκων συνεχίζεται. Νέο επεισόδιο είναι η λίστα και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ετσι λοιπόν σήμερα το μεσημέρι, στη μία, πρόκειται να συσκεφθούν επί του θέματος η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη, η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδος (σκίτσο). * * *
Λεπτομέρεια: ο καθ΄ ύλην αρμόδιοςμε βαρύγδουπες δηλώσεις επί του θέματος- για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι ο κ. Λοβέρδος, ενώ η καθ΄ ύλην αρμόδια για τη διαμόρφωση των κριτηρίων της λίστας είναι η κυρία Ξενογιαννακοπούλου. Από την πλευρά της, η κυρία Κατσέλη θεωρεί ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνει η κανονική ανατιμολόγηση των φαρμάκων – όπως είναι γνωστό, οι τιμές των φαρμάκων «κουρεύτηκαν» προσφάτως με αγορανομική διάταξη και «αυθαιρέτως».

Αποθέωση!
«Μαγικό τόπο» και για ηλικιωμένους ταξιδιώτες χαρακτηρίζει την Ελλάδα δημοσίευμα το οποίο φιλοξενήθηκε στις αυστραλιανές εφημερίδες.

* * *
Η συντάκτρια του ταξιδιωτικού άρθρου Ελεν Ελις έχοντας περιπλανηθεί για 15 χρόνια στα ελληνικά νησιά και στην Πελοπόννησο, προτείνει τη χώρα σε μεσήλικες που «διαθέτουν χρόνο και ενδιαφέρονται να κάνουν ένα πρωτότυπο και περιπετειώδες ταξίδι», αναδεικνύοντας τις φυσικές ομορφιές του ελληνικού τοπίου, την καλή υποδομή στις μεταφορές σε αντιστοιχία με το κόστος, την πληθώρα των τρόπων απασχόλησης και τη δυνατότητα να είναι κανείς ενεργός όλες τις ώρες της ημέρας.

* * *
Επίσης σημειώνει τον σεβασμό στους ηλικιωμένους και την εγγύτητα της ελληνικής οικογένειας, την έλλειψη χρονικής πίεσης και τον χαλαρό τρόπο ζωής, τις αρχαιότητες, καθώς και την ποικιλία των προορισμών στο εσωτερικό της χώρας. Δεν μένει τα λόγια της κυρίας Ελις να εισακουστούν, αλλά μακάρι να ήταν και η Αυστραλία πιο κοντά…

Συμβολισμοί
Αλλαξε αντικείμενο, αλλάζει και όνομα. Ο λόγος για τη Ζήνων που από εταιρεία ρομποτικής μετασχηματίστηκε σε εταιρεία τυχερών παιχνιδιών. Η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας σε «Αvenir Leisure», η οποία θα ισχύει από τις 9 Αυγούστου. Η διοίκηση εκτιμά ότι τα κέρδη είναι στον τζόγο, εξ ου και το «Αvenir», που γαλλιστί σημαίνει «το μέλλον».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk