Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που συνετρίβη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ρέθυμνο. Ο ένας αφού χειρουργήθηκε διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, ενώ ο δεύτερος εισήχθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Ρέθυμνο.

Η μεταφορά του ενός εκ των δύο τραυματιών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου κρίθηκε σκόπιμη, καθώς φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χρήζει περαιτέρω χειρουργικής αντιμετώπισης από νευροχειρούργο.

Στο χειρουργείο του νοσοκομείου Ρεθύμνου για πολύωρη επέμβαση οδοηγήθηκε το απόγευμα ο δεύτερος τραυματίας, του οποίου η κατάσταση είναι επίσης σοβαρή και χαρακτηρίζεται πολυτραυματίας.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ένας τρίτος συνάδελφος τους, ο οποίος δεν επέβαινε στο ελικόπτερο, νοσηλεύεται επίσης στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά το σοκ σοκ που έπαθε βλέποντας το ελικόπτερο να πέφτει. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ιστορικό καρδιακής πάθησης.

Το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μισθωμένο από τη ΔΕΗ και πραγματοποιούσε καθαρισμούς πυλώνων υψηλής τάσης, στην περιοχή Καστελάκια. Οι δύο επιβαίνοτες απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική και οδηγήθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου.