Αντιπολίτευση – αντιδράσεις

«Η αξιολόγηση της Τρόικας δεν δικαιολογεί θριαμβολογίες» εκτιμά η ΝΔ για την αξιολόγηση της τρόικας σχετικά με την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος, ενώ κάνει λόγο για αποκλίσεις, που «καταδεικνύουν ότι οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο».

Αντιπολίτευση – αντιδράσεις | tovima.gr

«Η αξιολόγηση της Τρόικας δεν δικαιολογεί θριαμβολογίες» εκτιμά η ΝΔ για την αξιολόγηση της τρόικας σχετικά με την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος, ενώ κάνει λόγο για αποκλίσεις, που «καταδεικνύουν ότι οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο».

Ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας και η γραμματέας της Ομάδας Παρακολούθησης του Προγράμματος Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, κυρία Ελένη Ρωμαΐδου σημειώνουν ότι «τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, η ανεργία διογκώνεται, ο πληθωρισμός, όπως η ίδια η Τρόικα αναφέρει, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

«Τα είχαμε προβλέψει. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν βλέπει ούτε το σήμερα, ούτε το αύριο και προκαλεί με τους πανηγυρισμούς του» σημειώνουν τα στελέχη της ΝΔ και τονίζουν ότι χρειάζεται αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής, προσθέτοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση το κόμμα τους έχει καταθέσει δικό του Σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του σημειώνει ότι «αποτελεί ένα ακόμα θρασύτατο ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δεν θα λάβει νέα αντιλαϊκά μέτρα, όταν δεν υπάρχει μέρα που να μην εξαπολύει νέα πυρά κατά του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Ειδικά τη στιγμή που ανακοινώνει προκλητικότατα την στήριξη των τραπεζών με νέο πακέτο 25 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «κυβέρνηση και τρόικα, με σχέδιο, συνεργαζόμενοι και αλληλοβοηθούμενοι, σπρώχνουν το λαό όλο και πιο βαθιά στο σκοτεινό λαβύρινθο των μονοπωλίων. Τα λαϊκά στρώματα για να τους αντιμετωπίσουν, χρειάζεται να εγκαταλείψουν με την ψήφο και τη δράση τους οριστικά την πολιτική και την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Προξενεί εντύπωση ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί ‘σπουδαία’ τα αυτονόητα που είπε η Τρόϊκα, δηλαδή οικονομία σε όλους τους τομείς. Όλοι γνωρίζουμε ότι η μεγαλύτερη σπατάλη γίνεται σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ. Κοινώς, όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ελέγχονται για το ό,τι έπρεπε να έρθει η τρόικα για να νοικοκυρευτεί ο τόπος».

Τέλος από ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «μάταια επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών να ανασκευάσει την πικρότατη γεύση που άφησαν οι δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αυτές περιλάμβαναν σκληρές παρατηρήσεις, απειλητικές προειδοποιήσεις και ‘εύγε’, για τα πιο ακραία αντιλαϊκά μέτρα,όπως το ασφαλιστικό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk