Εσβησε τελικά η φωτιά που ξέσπασε προχθές το μεσημέρι στην περιοχή Κακοπέρατο της Σάμου. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και έφθασε να απειλεί το Μαραθόκαμπο, την περιοχή του Κάμπου και τα Βοτσαλάκια.

Με συντονισμένες προσπάθειες, προληπτικά, απομακρύνθηκαν οι τουρίστες και στη συνέχεια επίγειες και εναέριες δυνάμεις μετά από 20 περίπου ώρες κατάφεραν να τη σβήσουν.

Από τη δεύτερη κιόλας μέρα με έγγραφό του ο νομάρχης και οι συναρμόδιοι φορείς υπέγραψαν για την άρση της έκτακτης ανάγκης που είχαν καταστήσει τις περιοχές Μαραθόκαμπου και Καρλόβασι. Οι τουρίστες έχουν επιστρέψει στα ξενοδοχεία για να συνεχίσουν τις διακοπές τους. Η φωτιά έκαψε περίπου 7-10.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης, ενώ έχουν συλληφθεί και παραπέμπονται σήμερα στον εισαγγελέα δύο μελισσοκόμοι και ένας φίλος τους ως πιθανοί υπαίτιοι για την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Εξάλλου σήμερα στη 1:00 θα οδηγηθούν πάλι στον εισαγγελέα οι τρεις κτηνοτρόφοι που κατηγορούνται για την προηγούμενη πυρκαγιά στο Κοκάρι της Σάμου.